Zapečené špalíčky s gorgonzolou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Katull

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g bramborové těsto hotové špalíčky
    • 150
      g gorgonzola
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná konzervovaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jarní lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm opékáme 5 min., pak přidáme ci­buli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou. Přidáme ke slanině a cibuli na pánev a za častého míchání na malém ohni asi 5 min. podusíme, po­té ochutíme. Troubu předehřejeme na 175 °C. Zapékací for­mu vymažeme 1/2 lžíce másla. Špalíčky dáme do formy a přelijeme rajčaty se slaninou. Posypeme rozdrobenou gorgonzolou. Na pokrm rozdělíme zbytek másla ve vločkách a zapékáme 25 min.
2
http://www.prima-recepty.cz/recept/582-zapecene-spalicky-s-gorgonzolou/
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    6. 4. 2014 13:56

    Tohle jídlo bylo absolutně vynikající! Hotové špalíčky jsem nesehnala, tak jsem si je vyrobila domácí podle receptu na internetu. Celkově bylo tak jídlo trochu pracnější, ale opravdu vynikající. Není to žádná zdravá kuchyně, mastné je to pořádně, ale stálo to za to :)