Celer nakrájíme na cca 1cm plátky. Vložíme do osolené vroucí vody a necháme chvilku povařit (nesmí být rozvařený a pouze změklý). Vyjmeme plátky a... více o Smažený celer s nivou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme vychladnout. Zeleninu použijeme dle vlastního výběru.... více o Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou
Nejprve si připravíme koření, smícháme kapku oleje, podravku, kmín, prolisovaný česnek a grilovací nebo koření na pečené maso. Pak si nařízneme kůži... více o Zelí z trouby
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou... více o Grilované kalamáry s mátou a chilli
Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut. Máslo vložte na malou pánev a nad středním ohněm ho rozpusťte. Přidejte pastu wasabi, ocet, mochyni... více o Krevetový salát s křenovým máslem
Rajčata omyjeme a rozpulíme, opatrně vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na drobno. V misce smíchame dužinu se strouhankou, nasekaným česnekem (1-2... více o Plněná rajčata se strouhankou
Majonézu, citronovou šťávu a 1 lžíci vody spolu prošlehejte v míse. Kuře vykostěte, případně zbavte kůže a nakrájejte na sousta nebo nasekejte nahrubo... více o Salát waldorf s kuřetem
Troubu předehřejte na 240 °C. Sýr a fazolky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, lehce pomazaný olejem a pečte 10 až 12 minut, až sýr zvláční a... více o Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky... více o Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Mladé cukety podélně rozřízneme, vnitřek vydlábneme a nasekáme. Rozpůlené cukety rozložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dáme na... více o Plněné cukety s ementálem
Ředkvičky očistíme, pokrájíme na plátky (měsíčky) a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, při smažení občas promícháme. Osmažené ředkvičky vyndáme... více o Smažené ředkvičky
Špenát omyjeme a spaříme ve vroucí vodě. Pokud máme špenát mražený, postupujeme podle návodu (nesolíme). Po uvaření špenát dobře vymačkáme a... více o Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti
Lilek nakrájíme na kolečka (1 cm), osolíme a necháme vypotit. Po vypocení osušíme a nakrájíme na kostky, cuketu taktéž nakrájíme na kostky. Vše dáme... více o Gratinovaný lilek a cuketa
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném... více o Zapečené těstoviny alla parmigiana
Rozehřejte troubu na 190 °C. Na třech lžících oleje opečte cibuli a česnek lehce dorůžova. Přidejte rajčata, osolte a nechte 10 minut probublávat.... více o Zapečené kuře na rajčatech
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše olivového oleje. Papriku omyjeme, odstraníme jádra, nakrájíme na kostky a přidáme ji k... více o Těstoviny s paprikou, ricottou a šalvějí
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce si dáme do misky, osolíme, přidáme parmezan a vidličkou jemně... více o Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky
Maso si pokrájíme na nudličky, které jemně osolíme. Celer očistíme a pokrájíme na slabé nudličky nebo plátky. Z vejce, solamylu a kari koření si... více o Masovo-celerové nudličky
Kuřecí maso si pokrájíme na nudličky a jemně osolíme. Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky nebo slabé nudličky. Z vejce, kari a solamylu si umícháme... více o Masovo-mrkvové nudličky
Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a... více o Pečené kuřecí s chřestem
Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme... více o Fazole s rajčaty
Celer pokrájíme na kolečka zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme 5-7 min. Dáme okapat a necháme vychladnout. Vejce osolíme, opepříme a našleháme.... více o Celer se sezamem
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a nahrubo nastrouhaný celer a krátce... více o Mrkev jako maso
Čekanku omyjeme, odřežeme košťál a nakrájíme na tenké proužky, hrstku si ponecháme bokem na ozdobení porcí. Ze sýru odkrojíme okraje a nakrájíme na... více o Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Špenát připravíme přesně podle návodu, osolíme a opepříme. Brambory uvařené v šupce oloupeme a nastrouháme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku... více o Bramborové placičky se špenátem
Rozmrazíme plátky listového těsta a dotenka je vyválíme. Osm formiček vypláchneme studenou vodou a vyložíme těstem. Špenát rozmrazíme a rozmícháme s... více o Dortíčky se zeleninou
Jarní lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu... více o Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Na pánvi s olejem orestujeme drobně pokrájenou zeleninu, ke které pak přidáme prohřát předvařené těstoviny. Směs osolíme, ochutíme kari kořením,... více o Těstovinovo-zeleninová omeleta
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Po vypocení lilek nakrájíme na kostky, česnek a petrželku... více o Jednoduchý lilek
Papriky omyjeme, uřežeme vršek a vnitřek vyprázdníme. V misce smícháme rozmixovanou chlebovou střídku, na kousky nakrájené ančovičky, sýr, petrželku a... více o Plněné papriky alla Materana
Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme ,... více o Kuřecí kapsa se zeleninou
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice. Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně... více o Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Očištěný celer nahrubo nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme, přidáme kmín a na oleji opékáme. Jakmile celer změkne osolíme, zalijeme smetanou a... více o Celerové placičky
Cizrnu namočíme den předem, uvaříme v čisté neosolene vodě do měkka. Vývar nesléváme. Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na kostičky. Z artyčoků otrháme... více o Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme, pokrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Celer, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme... více o Kapří guláš s kořenovou zeleninou
Lilek podélně rozkrájíme na půl centimetrové plátky (kraje použijeme do náplně), potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct do trouby. Mezitím... více o Lilkové závitky - zapečené
Formu na biskupský chlebíček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. V hlubokém talíři si rozmícháme žloutky s mlékem a každý plátek chleba v něm... více o Květákovo-toustový chlebíček
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky... více o Smažené artyčoky (Carciofi fritti)
Mraženou směs podusíme cca 10 minut na páře. Mezitím si oloupeme brambory a s rajčaty je nakrájíme na kostičky. Připravíme si zapékací misku, do které... více o Zapečené brambory s čínskou směsí
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky... více o Jednoduché artyčoky
Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky propláchnutých červených fazolí. ... více o Fazolová polévka - rychlá
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji.... více o Italská "bramboračka" s artyčoky
Hrašku-pikantní smícháme s vodou a utvoříme hustší těstíčko do kterého přisypeme mraženou zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice). Promícháme a... více o Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Růžičky a tenké košťálky brokolice nakrájíme na malé kousky a podusíme ji na minimálním množství vody cca 10 minut tak, aby byla měkká ale ne... více o Těstoviny s brokolicí raz dva
Mrkev ostrouháme a dáme vařit do osolené vody asi na 5 minut. Slijeme, nakrájíme na tyčinky a osmahneme na olivovém oleji spolu s drobně nakrájeným... více o Mrkvová pochoutka
Květák si rozebereme na růžičky,které krátce povaříme v osolené vodě,scedíme a pokrájíme na větší kusy. Maso pokrájíme na kostičky. Cibuli si... více o Květáková nádivka
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme odpovídající... více o Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru
Papriky, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mixéru. Přidáme česnek, sůl, pepř, cukr, lístky bazalky, kousky broskve,... více o Gaspacho s pestem koriandr
Šalotku, mrkev a řapík celeru (bez listu) nakrájíme na drobno, případně rozmixujeme. Kapustu nakrájíme na proužky. V hrnci zahřejeme olivový olej s... více o Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Tofu nastrouháme. V pánvi orestujeme na oleji česnek a cibulku. Po změknutí přidáme krájená rajčata a lehce osolíme a opepříme. Nastrouhané tofu... více o Tofu pomodoro