Květákovo-toustový chlebíček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák -předvařený ve slané vodě
    • 11
      plátek toastový chléb tmavý nebo světlý
    • 150
      g šunka nebo uzené maso,cca
    • 100
      g sýr niva -nastrouhaná, cca
    • sůl a pepř
    • 2
      ks vejce
    • 1,5
      dl mléko -dle potřeby,cca 1 -
    • 1
      lžíce petrželka nebo pažitka,...
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu na biskupský chlebíček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. V hlubokém talíři si rozmícháme žloutky s mlékem a každý plátek chleba v něm rychle (aby hodně nenasákl) namočíme - jen z jedné strany. Plátky chleba vyložíme připravenou formu, namočenou stranou dovnitř.
2
Krátce povařený květák ve slané vodě scedíme a pokrájíme na větší kousky. Ke květáku přidáme drobně pokrájenou šunku, nastrouhanou nivu, petrželku, pepř a sůl dle chuti a zamícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků a směs nandáme do vyložené formy, uhladíme. Přečnívající chleby přehneme na květákovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 30-35 minut na střední teplotu. Po vyndání z trouby necháme pod alobalem ještě 10 minut odpočinout, pak můžeme vyklopit a podávat.
3
* Chlebíček je dobrý teplý i studený například se zeleninovým salátem.
4
* Směs můžeme dochutit i muškátovým květem, česnekem... .
5
* Pokud chceme mít chlebíček bezmasý, místo šunky použijeme například uzené tofu.

Komentáře k receptu

  • Jíchová
    Jíchová |

    11. 1. 2014 11:55

    Výborný a masa klidně víc.

  • Lenka Kurelová
    Lenka Kurelová |

    10. 10. 2012 10:10

    Konzumaci květáku jsme příznivě naklonění a proto jsem včera recept vyzkoušela a musím říct, že to byla úžasná dobrota <:-) . Vřele doporučuji teplý, studený už není tak dobrý jako hned z trouby :-)) .

  • Mládková J.
    Mládková J. |

    14. 9. 2011 06:55

    Výborná večeře s okurkovým salátem, chutnalo všem.

  • Dája
    Dája |

    23. 7. 2011 18:37

    Výborný nápad s uzeným tofu ;-) :-P . Receptů pro ty, co nejedí maso není příliš, myslím tím, těch dobrých receptů. Určitě budu péct zase.

  • Koutníková Dana
    Koutníková Dana |

    8. 6. 2011 07:41

    Poslední kousek budu mít dnes ke svačině, včera jsem k chlebíčku připravila ledový salát a do plňky přidala sušený česnek. Bylo to výborné :).

Další doporučené recepty: