Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      ks květák rozebraný na stejně velké růžičky
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 100
      g šunka od kosti
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
  • Na zalití:
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks vejce (4-6)
    • 150
      g olomoucké tvarůžky (syrečky) nebo niva
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • muškátový oříšek na dochucení
    • 150
      g máslo na pokladení koláče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté.
2
Květák uvařte v osolené vodě s citronovou šťávou, sceďte a rozložte na těsto. Posypte je pokrájenou šunkou a nadrobno nasekanou petrželí.
3
Víno prošlehejte s trochou vody, solí, pepřem, muškátovým oříškem a moukou, přidejte vejce a sýr. Takto připravenou zálivku nalijte na květák a navrch ji pokryjte plátky másla.
4
Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 230 °C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.