Květákovo-pórková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g květák
    • 150
      g pórek
    • 1
      ks mrkev malá
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka nebo krupice
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek nebo muškátový květ, dle chuti
    • 1
      l vývar cca
    • 1
      ks vejce
    • celerová nať nebo bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle osmažíme malou, hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně zasypeme hrubou moukou, kterou s mrkví a pórkem ještě chvíli, za stálého míchání osmažíme.
2
Vše následně zalijeme vývarem, přidáme růžičky květáku, dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo špetkou muškátového květu a přivedeme k varu.
3
Vaříme do změknutí květákových růžiček na skus, které v polévce rozmačkáme šťouchadlem na menší kusy (ne na kaši).
4
Nakonec vmícháme do polévky rozklepnuté vejce, krátce provaříme, přidáme dle chuti celerovou nať nebo bylinky a můžeme podávat.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: