Houbová smaženice s vejci

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 80
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g čerstvé houby nebo mražené, předvařené
    • 1
      ks cibule velká
    • máslo nebo drobně pokrájený špek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      ks rozšlehané vejce dle velikosti,cca 5 -
    • drcený kmín (nemusí být)
    • 1
      stroužek česnek - utřený (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na plátku másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku. K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem a vmícháme rozšlehaná vejce, která za stálého míchání necháme srazit. Podáváme s čerstvým pečivem nebo česnekovým toustem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • irenka
    irenka |

    20. 3. 2017 02:58

    no pise tam kratce, coz znamena 3 minuty. ... tak 20 a nebo 3?

  • irenka
    irenka |

    20. 3. 2017 02:58

    no pise tam kratce, coz znamena 3 minuty. ... tak 20 a nebo 3?

  • irenka
    irenka |

    20. 3. 2017 02:58

    no pise tam kratce, coz znamena 3 minuty. ... tak 20 a nebo 3?

  • irenka
    irenka |

    20. 3. 2017 02:58

    no pise tam kratce, coz znamena 3 minuty. ... tak 20 a nebo 3?

  • irenka
    irenka |

    20. 3. 2017 02:58

    no pise tam kratce, coz znamena 3 minuty. ... tak 20 a nebo 3?

  • Bára
    Bára |

    3. 11. 2016 05:26

    Měli jsme jí teď skoro obden :-) :-P první vlnu prázdninových hub jsme propásli tak teď jsme si jich užili jak nejvíc to šlo a byly i smažený, v omáčce .. :-D

  • Bohuna
    Bohuna |

    16. 10. 2016 19:08

    Prazenici delame stejne. Je to rychle levne jidlo po kterem se vzdycky hned zaprasi.

  • Vv
    Vv |

    23. 8. 2016 14:55

    Super záležitost. A zase rostou!

  • Kamča
    Kamča |

    18. 8. 2016 20:18

    Za posledních pár dní jsme jí měli dneska po třetí :)) teď jsem přidala slaninu a dobrý :))

  • panky
    panky |

    5. 8. 2016 13:03

    jednoduche--rychle-skvele

  • Filipa
    Filipa |

    12. 6. 2016 19:02

    Smaženice je naše oblíbené jídlo. Houby si na ní dáváme i do mrazáku, aby jsme si jí mohli dávat i v zimě a děláme jí stejně, jenom manžel si do ní někdy dává špek nebo uzenou slaninu.

  • Veronika
    Veronika |

    20. 9. 2015 17:52

    Vynikající :-* :-* :-* :-* :-*

  • HONZA
    HONZA |

    11. 10. 2014 23:58

    NASERTEhttp://www.recepty.cz/rechttp://www.recepty.cz/recept/houbova-smazenice-s-vejci-145669#ept/houbova-smazenice-s-vejci-145669#http://www.recepty.cz/recept/houbova-smazenice-s-vejci-145669#http://www.recepty.cz/recept/houbova-smazenice-s-vejci-145669#

  • reaktor789
    reaktor789 |

    22. 8. 2014 12:40

    super ;-)

  • mirabell
    mirabell |

    14. 9. 2013 19:38

    Ahoj, dal jsem tam špetku domácího uzeného bůčku a nemělo to chybu, špica recept, díky.

  • Roučková
    Roučková |

    22. 10. 2012 15:10

    Se špekem je to o třídu lepší, děkuji za nápad na vylepšení!

  • Míla
    Míla |

    13. 10. 2011 20:59

    Také dělám na špeku, mnam, mnam :-P

  • Jana
    Jana |

    16. 8. 2011 13:52

    Naše oblíbená, obvzlášť touto dobou ;-) :-D

  • PAX
    PAX |

    14. 8. 2011 13:58

    však tam píše předvařené, ne? Jinak správně jedině máslo, kdyžtak slaninka nebo kvalitní klobáska, žádné oleje a kořenící směsi. Česnek bych oželel.

  • MartinaH
    MartinaH |

    12. 8. 2011 13:12

    Lepší by bylo jedovaté nesbírat, ne? :-$

  • starypametnik
    starypametnik |

    9. 8. 2011 18:35

    A co tak Anglická slanina a šalotka.....pro opravdové labužníky! ;-) ;-) ;-)

  • Jitka Š.
    Jitka Š. |

    8. 8. 2011 21:50

    Výborná klasika. Babička vždycky říkala, že když cibule zmodrá, je tam jedovatá houba. Takže když je bílá....

  • Pavel
    Pavel |

    8. 8. 2011 20:01

    Nabouchali jsme se všichni, byla perfekto a teď jen doufáme, že ty houby byly všechny jedlý :-D :-D :-D :-D

  • baronkaSidonie
    baronkaSidonie |

    7. 8. 2011 19:26

    Dodávám, že houby se musí dusit cca 20 minut, aby byly měkké a snadno stravitelné. Ze začátku je také potřeba je trochu podlít asi 1 deci vody, aby se nepřipekly. Hodí se k tomu přimíchat trochu pažitky nebo petrželky.

  • Hanina
    Hanina |

    31. 7. 2011 22:26

    stará dobrá smáža ;-) :-P . Vyzkoušejte na slanině, je to taky dobré.

  • Iva
    Iva |

    29. 6. 2011 07:05

    naše oblíbená :-))

  • Simča S.
    Simča S. |

    2. 6. 2011 23:03

    Jirko, není to tohle? http://www.recepty.cz/recept/smazenice-z-hub-2419