Jednoduchý lilek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 3
      stroužek česnek
    • petrželka svazek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Po vypocení lilek nakrájíme na kostky, česnek a petrželku nasekáme na drobno. Do dostatečně velké pánve dáme asi 3 lžíce oleje, přidáme lilek, česnek a část petrželky, osolíme a chvíli restujeme. Přilijeme půl sklenky horké vody (cca 100 ml) a za občasného promíchání uvaříme do měkka, voda by se měla všechna odpařit. Nakonec přidáme i zbylou část petrželky a promícháme. Podáváme jako předkrm, přílohu nebo jako samostatný chod s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    30. 3. 2011 10:53

    Pravdu dic, ja osobne nenechavam vypotit nikdy, ta chut nam nejak nevadi. Ale pro jistotu k receptu to vzdy napisu ;-)

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    30. 3. 2011 10:13

    jj, dělám tak i tak, u tohoto receptu ještě zakapu sladkou sojovkou, stejné u cuket..

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 3. 2011 08:28

    ...já ho pokrájím na plátky, nechám vypotit, potřu směsí česneku, oleje, bylinek a griluju. Taky výborné ;-) :-P .Pokud je lilek mladý, tak ho ani předem neléčím :-D !