Plátky naklepeme a osolíme a opepříme. Poklademe je různou zeleninou podle barvy jak chceme mít mozaiku barevnou, zavineme a sepneme párátkem nebo...
více o Vepřová mozaika
Maso nakrájíme na plátky, nasypeme rychlosůl, promícháme v míse, dáme do lahve z umělé hmoty od octu, utlačíme vařečkou. Otevřené dáme do ledničky na...
více o Domáca šunka
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do...
více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Vepřové maso nakrájíme na kostky nebo na plátky, osolíme a opepříme. Do rozpáleného oleje přidáme krystalový cukr a na mírném plameni necháme...
více o Vepřové maso v karamelu
Maso přivedeme do varu, hned vyměníme vodu a vaříme cca 1 a 1/2 hod. Maso nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, vymačkaný česnek, všechno koření kromě...
více o Charčo - Gruzínská polévka
Mleté maso se smíchá s vegetou a tekutou šlehačkou, pořádně se promíchá a nechá se nejméně 24 hodin odležet v chladu. Z tohoto "těsta" se udělají...
více o Šlehačková sekaná
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím...
více o Gulky revúdské (knedlíčky z masa)
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Dáme je stranou vychladnout. Listové těsto vyválíme a vytvoříme z něho 4 obdélníky...
více o Pikantní řízky v župánku
Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, pepř, sůl, podlije se vodou a...
více o Džuveč II.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek a 5 minut restujeme. Dále přidáme nivu a mícháme, až...
více o Vepřové nudličky s nivou
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme z obou stran. Po jedné straně potřeme rozmačkaným česnekem. Ze zelí vymačkáme přebytečný lák a rozložíme...
více o Plněné pikantní řízečky
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme)....
více o Bosenský hrnec
Maso nakrájíme a smícháme s vejcem a solamylem. Zeleninu podusíme na cibulce jako při přípravě leča a ochutíme kečupem. Maso osmažíme na malém...
více o Bramboráky s masovou směsí I.
Do mletého masa rozklepneme vejce, prolisujeme 1 stroužek česneku, přidáme nadrobno nasekanou půlku cibule, koření, sůl a tolik strouhanky, abychom...
více o Prázdninové placičky
Těsto: smícháme vařicí vodu se solí a olejem. Směs vlijeme do mouky a rychle zamícháme. A těsto je hotové.
<BR>Náplň: jemně nakrajíme cibuli a...
více o Čebureky
Maso nakrájíme na větší kousky, posypeme paprikou, solí, položíme na každý kousek trochu tučného z masa nebo sádlo, přidáme nakrájené cibule,...
více o Vepřové s hlávkovým zelím
Řízky naklepeme, osolíme, opaprikujeme, posypeme grilovacím kořením. Pekáček vymažeme olejem, položíme na něj řízky a zalijeme je šlehačkou, ve které...
více o Pečené řízky
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček a kečup dle chuti, 4...
více o Vepřové námořnické maso
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Smícháme hladkou mouku, sladkou papriku a pepř a v této směsi maso...
více o Medailonky Šumava
Maso naklepeme posypeme steakovým kořením a osolíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a vložíme na pánvičku, až je slanina úplně vypečená (tvrdé...
více o Vepřové plátky na rajčatech
Maso rozkrojíme v plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle a nastrouháme...
více o Vepřová roláda
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, přidáme nakrájené zelí, mletou papriku, pepř, kmín,...
více o Švábské maso
Opečeme klasicky osolené a opepřené řízky, vyjmeme a do výpeku dáme osmahnout větší množství cibule na kolečka a nadrobno nakrájený česnek. Když...
více o Minutky se zeleninou
V menší mělké misce smícháme mouku, sůl a pepř. Z masa nakrájíme malé řízečky, které obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme máslo a maso po částech...
více o Vepřové řízečky v houbové omáčce
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Rozkvedláme vejce s hořčicí a maso naložíme do této směsi na dvě hodiny.
Na sádle...
více o Mildovo vepřové v hořčici
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme...
více o Kapustové karbanátky
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, plátky sýra a přehneme na polovinu. Okraje sklepeme paličkou, pak obalíme v trojobalu a...
více o Řízek se sýrem
Maso nakrájíme na nudličky, lehce osolíme, hustě obalíme v grilovacím koření, a přisypeme trochu chilli aby to mělo říz - ne moc, aby to nepálilo!
Do...
více o Řízky obalené v corflakes
Vepřové řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na teflonové pánvičce vytřené olejem, podlijeme malým...
více o Řízky v alobalu - dietní
Vejce ušleháme se solí a moukou. Naklepané řízky opečeme na pánvi. Do vymaštěného pekáčku nalijeme polovinu těstíčka a dáme péci do trouby. Do zpola...
více o Vepřové řízečky ve vejcích
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátkem šunky a paprikou pokrájenou na nudličky. Stočíme, zpevníme párátkem a obalíme v hladké mouce....
více o Závitky ve smetanové omáčce
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách hořčicí. Obalíme v jemně nastrouhaném sýru, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance....
více o Gurmánské smažené řízky
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového...
více o Ukrajinský boršč II.
Připravíme si nudlové těsto. Maso pomeleme,přidáme sůl, pepř, najemno nakrájenou cibuli a česnek - promícháme. Těsto vyválíme na tenkou placku a...
více o Sibiřské pelmeně II.
Maso nakrájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a silné 1/2 cm. Smícháme se všemi ostatními surovinami a necháme 24 hodin v lednici uležet.
Pak na pánvi na...
více o Masové placky
Maso naklepeme, osolíme a položíme půlku hermelínu. Přeložíme a okraje přiklepneme. Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaným s...
více o Vepřový řízek plněný hermelínem
Maso nejdříve silně naklepeme a pak rozkrájíme na tenké nudličky, osolíme a posypeme pálivou paprikou. Promícháme se solamylem, bílkem a kapkou vody a...
více o Flamendr
Zrnka pepře a nového koření nahrubo rozdrtíme a vsypeme na talíř. Maso omyjeme, osušíme a obalíme v rozdrceném koření. V pánvi rozehřejeme olej a...
více o Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového...
více o Masové závitky se šunkovým salámem
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí. Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe...
více o Masíčko pod peřinkou
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno...
více o Masová minutka
Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24...
více o Pikantní plátky
Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme...
více o Kolínko mnicha Přibíka
Pekáč vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, nebo špekem.
Jako další vrstvu poklademe naklepanými vepřovými plátky. Mírně osolíme a...
více o Maso zapečené s bramborami
Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko z překrájeného zelí, piva, polohrubé mouky, vajec a soli....
více o Vepřové řízky v zelném těstíčku
Plátky masa na řízky naruby naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka osmažíme na...
více o Řízky naruby
Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a...
více o Segedínský guláš III.
Postup:
Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku.
Plát...
více o Vepřová roláda s lečem
Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme...
více o Vepřový guláš na pivě