Autor:

Ukrajinský boršč II.

Střední
Ingredience
Vepřové maso
i hovězí
 
Červená řepa
I naložená
 
Čerstvé zelí
Nebo kysané zelí
 
Brambory  
Mrkev  
Petržel  
Cibule  
Česnek  
Rajčata  
Máslo  
Ocet  
Bobkový list  
Pepř mletý  
Sůl  
Kopr  
Zakysaná smetana
Nebo obyčejná
 
Ukrajinský boršč II.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.

Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.

Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.

Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je „mistr kuchař Ukrajinské republiky“. Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.83 12 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Ukrajinský boršč II.

Komentáře

  1. Sabina   01.08.2016 | 13:54 | reagovat |

    Dobrý den, jsem teprve začínající kuchařka a prosím o radu... Je fajn, že tady jsou napsány ingredience, ale trochu mi chybí množství všeho... Má prosím někdo zkušenosti? :-) Díky!

  2. Dana   24.09.2015 | 18:25 | reagovat |

    Byl moc dobrý :)

  3. Jakub   27.09.2014 | 17:29 | reagovat |

    Sakra strohy popis pripravy...

  4. Vojta   24.02.2012 | 22:07 | reagovat |

    Zkusil jsem, výborné.

  5. pepibubu   17.02.2012 | 9:53 | reagovat |

    Vývar jsem dělala z asi kila masa, řepy jsem měla dvě menší, a olizovala se celá rodina, i známý, protože ho bylo moc, absolutně rozumím komentáři Josefa Dubna o 8 litrech :-) Hodnotím 1*

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web