Autor:

Ukrajinský boršč II.

Střední
Ingredience
Vepřové maso
i hovězí
 
Červená řepa
I naložená
 
Čerstvé zelí
Nebo kysané zelí
 
Brambory  
Mrkev  
Petržel  
Cibule  
Česnek  
Rajčata  
Máslo  
Ocet  
Bobkový list  
Pepř mletý  
Sůl  
Kopr  
Zakysaná smetana
Nebo obyčejná
 
Ukrajinský boršč II.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.

Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.

Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.

Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je „mistr kuchař Ukrajinské republiky“. Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.53 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Reklama
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Ukrajinský boršč II.

Komentáře

  1. Sabina   01.08.2016 | 13:54 | reagovat | závadný

    Dobrý den, jsem teprve začínající kuchařka a prosím o radu... Je fajn, že tady jsou napsány ingredience, ale trochu mi chybí množství všeho... Má prosím někdo zkušenosti? :-) Díky!

  2. Dana   24.09.2015 | 18:25 | reagovat | závadný

    Byl moc dobrý :)

  3. Jakub   27.09.2014 | 17:29 | reagovat | závadný

    Sakra strohy popis pripravy...

  4. Vojta   24.02.2012 | 22:07 | reagovat | závadný

    Zkusil jsem, výborné.

  5. pepibubu   17.02.2012 | 9:53 | reagovat | závadný

    Vývar jsem dělala z asi kila masa, řepy jsem měla dvě menší, a olizovala se celá rodina, i známý, protože ho bylo moc, absolutně rozumím komentáři Josefa Dubna o 8 litrech :-) Hodnotím 1*

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web