Autor:

Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

Střední
Ingredience
Vepřový bůček
libovější
 
Mrkev
větší
1 ks
Červená řepa
větší
1 ks
Cibule 1 ks
Čerstvé zelí 300 g
Rajský protlak
nebo 2 rajčata
1 plechovka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Bobkový list 1 špetka
Polévkové koření 1 lžíce
Rostlinný olej
na smažení
 
Zakysaná smetana 1 kelímek
Snitka petržele
na ozdobu
1 ks
Brambory
2-3 ks
 
Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7-10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží.

Při podávaní můžeme ještě přidat do talíře lžíci smetany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33 x
1-
4.61 33 5 1
Reklama
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

Komentáře

  1. Heluš7   20.11.2016 | 22:43 | reagovat |

    Ahoj,moje babička byla rodilá ukrajinka a recept,který jsem zdědila vždy sklidí 100% úspěch,dokonce i od lidí,kteří tuto pol.nejí,ale recept je jiný a bůček tam nepatří. :-$ Vepřové maso,hovězí maso,cibule,řepa,zelí čerstvé i nakládané,,brambory,fazolky červené a bílé,bobkový list.nové koření
    ,celý pepř,sůl,cukr s tím opatrně,ocet-ten až na konec,aby se nesrazila smetana,nakladaná loupaná rajčata,suviny dáváme postupně od cibule,masa,řepa,koření,zelí naložené,loupaná rajčata,brambory,zelí čerstvé,fazole-kozerva,smetana,polívka vyjde celkem draze,je ale sytá a vystačí jako hlavní jídlo. :-) Je potřeba velký hrnec.

  2. Pitrisek   16.09.2016 | 8:54 | reagovat |

    Ať se na mě nikdo nezlobí,ale uvádět recept s dovětkem od rodilé Ukrajinky je zbytečné a neobjektivní.Víte,kolik Čechů neumí klasické,české jídlo,jako je svíčková na smetaně?A mnozí si to jen myslí,že ano.Ale tím netvrdím,že tento recept je špatný.Jen se mi nelíbí ten bůček.....Mělo by to být hovězí maso.Ale to je zase věc názoru.Já klidně vyvařím vepřové koleno na vývar...:-)))Dobrou chuť všem.-)))

  3. Barbara   29.01.2016 | 11:29 | reagovat |

    Dobrý den,

    prosím info, kolik litrů vody je potřeba ? 2,5l? O víkendu se na něj chystám.. A podle recenzí to bude chutnat moc dobře..

    Děkuji

  4. Jana   16.01.2016 | 19:22 | reagovat |

    Super povedlo se a je opravdu výborný.

  5. Jana Michalickova   11.10.2015 | 19:28 | reagovat |

    Úplne luxusný boršč, mňam!

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web