Autor:

Ukrajinská kutiá

Střední
Ingredience
Mák mletý 500 g
Pšenice
nebo jáhly
300 g
Rozinky 150 g
Vlašské ořechy
loupané
100 g
Mandle 100 g
Pomerančová kůra
3-4 , kandovaná
4 lžíce
Med 1 sklenice
Smetana 1 sklenice
Ukrajinská kutiá

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Pšenici opláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme asi 2 hodiny doměkka. Ořechy i mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Mák opláchneme, zalijeme vroucí vodou a vaříme 15 minut na mírném ohni. Necháme vychladnout a třikrát umeleme na masovém strojku. Med zahříváme ve vodní lázni, až se rozpustí. Mák smícháme s rozinkami, medem, smetanou, ořechy, mandlemi, pomerančovou kůrou a pšenicí. Hotový dezert vložíme do misky a dáme na 1-2 hodiny do ledničky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Ukrajinská kutiá

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web