Autor:

Gulky revúdské (knedlíčky z masa)

Střední
Ingredience
Vepřové maso 1/2 kg
Brambory 10 
Hrubá mouka 2 lžíce
Krupice 2 lžíce
Vejce
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek  
polévka
Cibule  
Uzené kosti  
Bobkový list  
Sůl  
Smetana
Hrubá mouka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím vaříme kosti spolu s cibulí, bobkovým listem a solí. Po přecezení vývaru zavaříme do něj knedlíčky a vaříme je asi 1/2 hodiny. Když jsou uvařené, vyjmeme je. Nakonec do polévky přilijeme kyselou smetanu s trochou mouky, necháme přejít varem a pak ji podáváme s knedlíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Gulky revúdské (knedlíčky z masa)

Komentáře

  1. Jirina   16.11.2005 | 6:57 | reagovat | závadný

    Super! Vyzkoušela jsem to s mírnou úpravou. Dostatečné množství polévky je už ze 30 dkg mletého masa + 3 velké brambory. Do knedlíčků jsem přidala krupici a trochu strouhanky a knedlíčky jsem pak vytvarovala v ruce rovněž pomocí strouhanky. Polévka má fakt šmak a je sytá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web