Autor:

Gulky revúdské (knedlíčky z masa)

Střední
Ingredience
Vepřové maso 1/2 kg
Brambory 10 
Hrubá mouka 2 lžíce
Krupice 2 lžíce
Vejce
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek  
polévka
Cibule  
Uzené kosti  
Bobkový list  
Sůl  
Smetana
Hrubá mouka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím vaříme kosti spolu s cibulí, bobkovým listem a solí. Po přecezení vývaru zavaříme do něj knedlíčky a vaříme je asi 1/2 hodiny. Když jsou uvařené, vyjmeme je. Nakonec do polévky přilijeme kyselou smetanu s trochou mouky, necháme přejít varem a pak ji podáváme s knedlíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Gulky revúdské (knedlíčky z masa)

Komentáře

  1. Jirina   16.11.2005 | 6:57 | reagovat |

    Super! Vyzkoušela jsem to s mírnou úpravou. Dostatečné množství polévky je už ze 30 dkg mletého masa + 3 velké brambory. Do knedlíčků jsem přidala krupici a trochu strouhanky a knedlíčky jsem pak vytvarovala v ruce rovněž pomocí strouhanky. Polévka má fakt šmak a je sytá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web