Řízky naruby

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vepřové maso
    • 2
      ks vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • 5
      ks cibule Velké
    • slunečnicový olej
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka osmažime na pánvi. Takto osmahnute řizky klademe do pekáčku. Na řízky dáme na kolečka nakrájené cibule (čím více tím lépe).
2
Přidáme trochu másla a vody. Pečeme přiklopené v troubě zhruba hodinu, občas podlejeme, aby se nevypekla štáva. Podáváme s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Libor
    Libor |

    8. 12. 2016 18:35

    Když se v troubě přelijí smetanou, je to o třídu lepší.

  • maik4a
    maik4a |

    3. 3. 2015 22:01

    Super recept přikládám další fotografie.

  • Gita
    Gita |

    26. 9. 2013 08:11

    Výborné, dřív jsem dělala často. Jen nikdy neobaluju v mouce, je to zbytečné a ještě míň zdravé : :-) :-)

  • silvik T.
    silvik T. |

    25. 9. 2013 22:22

    moc dobré.Dala jsem krom cibule domácí cuketový onkel bens a bylo to vynikající.

  • silvik T.
    silvik T. |

    25. 9. 2013 22:22

    moc dobré.Dala jsem krom cibule domácí cuketový onkel bens a bylo to vynikající.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    17. 7. 2009 20:41

    Také dělám, ale já vyleju ten olej na to maso a nemusí se to podlévat vodou. Než obalim a opeču ty řízky, tak zapnu troubu na 250° C a pak to stlumím na 200° C a peču 30 minut.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    23. 6. 2008 20:42

    Prosím o upřesnění teploty.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    23. 1. 2006 15:28

    Výborný recept, zapékám s porkem a anglickou. Někdy používám i maso z králika.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    23. 1. 2006 13:36

    Vynikající jídlo! Mile mě překvapila sladká chuť cibule (není divu, když je jí tam tolik :-). Maso jsem použila kuřecí, přikryla jsem pekáč alobalem a ke konci zapékání jsem ho odkryla, aby pokrm získal barvu.

  • helena hvozdar........
    helena hvozdar........ |

    30. 6. 2005 19:35

    toto jidlo varivala moja mama kdyz mi bylo asi 12 letpamatuju jsi vzdy kdyz to varivala a prisla navsteva tak to hodne chvalyli.,ze je to moc dobre.pak jsme odletely do canady emigrovat.nepamatuju si ze by to varivala.kdyz sem si precetla tento recept tak sem si hned na to jidlo vzpomela.ina byvaly casy.

  • kuda
    kuda |

    27. 11. 2004 12:10

    jedno z mých nejoblíbenějších jídel, zkuste přidat ještě na plátky nakrájenou anglickou slaninu je to sice ještě víc nezdravější, ale ta chuť