Domáca šunka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,1
      kg vepřové maso
    • 20
      g rychlosůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, nasypeme rychlosůl, promícháme v míse, dáme do lahve z umělé hmoty od octu, utlačíme vařečkou. Otevřené dáme do ledničky na 24 hodin,
2
Potom láhev uzavřeme avaříme 5 minut na 90°C, dále 1,5 hod. na 70-80°C.
3
Hotové uchováváme v lednici.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Zdenek
    Zdenek |

    18. 6. 2011 10:37

    Takto to taky jde, ale pro lepší chuť doporučuji normální sůl, dochutit kořením, může být pepř, provensálské bylinky, nebo co kdo rád. Pouze je nutné maso nechat uležet 2 - 3 dny. :-)) Zkoušel jsem to i s drůbežim a hovězím masem a výsledky byly překvapivě dobré. ;-)