Vepřové řízečky v houbové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,3
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso z kýty, nebo mohou být kuřecí či krůtí prsíčka
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      hrnek žampiony pokrájené
    • 2
      stroužek česnek drobně nasekaný
    • 4
      hrnek drůbeží vývar
    • 0,3
      hrnek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V menší mělké misce smícháme mouku, sůl a pepř. Z masa nakrájíme malé řízečky, které obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme máslo a maso po částech opečeme do měkka. Opečené maso přendáme na teplý talíř.
2
Ve stejné pánvi podusíme houby a česnek, až se vyvaří všechna tekutina - asi 5 minut. Přidáme zbylou mouku, za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Opatrně přilijeme kuřecí vývar a povaříme do zhoustnutí - asi 3 minuty. Vmícháme zakysanou smetanu a sójovou omáčku. Přelijeme přes maso a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme se širokými nudlemi.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    11. 2. 2006 14:42

    Moc děkuju za recept. Bylo to první jídlo ( s vyjímkou vaječiny, řízku a takových podobných smažených jednoduchostí), které jsem se pokusila uvařit a povedlo se!