Vepřové s hlávkovým zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso
    • 1
      bílé zelí
    • 3
      rajčata 2-3,nebo malý rajský protlak
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • paprika - sladká
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na větší kousky, posypeme paprikou, solí, položíme na každý kousek trochu tučného z masa nebo sádlo, přidáme nakrájené cibule, podlijeme vodou a zapékáme v troubě. Zaroveň s ním dáme do tlakového hrnce předem nakrájené a posolené zelí a vaříme ho 15 minut s půl hrnkem vody. Poté zelí zamícháme s nakrájenými rajčaty nebo protlakem, přidáme k masu a zapékáme do vypečení šťávy. Kdo má rád ostré, může přidat i chilli. K tomu se hodí čerstvý chleba.
2
Jednoduché a nenáročné, jak na čas, tak na peněženku... nechte se překvapit. Stejným způsobem lze udělat i kuře.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    16. 7. 2012 08:30

    Použila jsem čerstvá rajčata, jako přílohu bramborové knedlíky a bylo to výborné.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    13. 8. 2005 12:37

    Zkuste to, je to opravdu mooooc dobre!