Vepřové maso v karamelu

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřové maso (panenka, plec, kýta, kotleta)
    • 1
      ks tavený sýr trojúhelník (např. Maratónec)
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 0,5
      plechovka ananas
    • 1
      kostka masox
    • pepř mletý
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso nakrájíme na kostky nebo na plátky, osolíme a opepříme. Do rozpáleného oleje přidáme krystalový cukr a na mírném plameni necháme rozpustit. Když začne cukr karamelizovat, vložíme do něj připravené maso a prudce osmahneme. Podlijeme ho vodou do 2/3 jeho výšky a přidáme sojovou omáčku a masox. Pod pokličkou dusíme do měkka, přidáme sýr, ananas. Když se sýr rozpustí, zahustíme solamylem, provaříme a dochutíme solí a sojovou omáčkou.
2
Doporučená příloha: dušená rýže s rozinkami.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Marta Davidová
    Marta Davidová |

    25. 8. 2007 10:40

    moc nám to chutnalo,rychlé, jednoduché