Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      nové koření
    • 4
      vepřové maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 4
      cibule
    • 425
      ml meruňkový kompot
    • 250
      ml vepřový vývar
    • 100
      ml smetana
    • 1
      lžíce hořčice kremžská
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zrnka pepře a nového koření nahrubo rozdrtíme a vsypeme na talíř. Maso omyjeme, osušíme a obalíme v rozdrceném koření. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm z každé strany prudce opékáme 1 min. Pak na středním ohni pečeme po každé straně další asi 2 min.
2
Maso osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Meruňky necháme okapat, šťávu přitom zachytíme. Cibuli zesklovatíme na vysmažené šťávě.
3
Vmícháme masový vývar, šťávu z kompotu, smetanu a hořčici, necháme trochu svařit. Osolíme a opepříme. Meruňky rozkrájíme na dílky a ohřejeme v omáčce. Podáváme k řízkům.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.