Řízky v alobalu - dietní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g vepřové maso z libové kýty
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 20
      g šunkový salám
    • 50
      g jablka
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 10
      g rostlinný olej
    • 2
      ks alobal čtverce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na teflonové pánvičce vytřené olejem, podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
2
Téměř měkké řízky přeložíme na alobal potřený olejem a poklademe kolečky salámu. Jablka nakrájíme na kolečka nebo na plátky, které podusíme ve šťávě z dušených řízků, rozdělíme je na řízky a pokapeme kečupem. Alobal dobře uzavřeme a pečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě asi 10 minut.
3
Podáváme s chlebem a se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jiřina Havlíková
    Jiřina Havlíková |

    2. 8. 2007 20:18

    Bylo to moc dobré/jen jsem přidala ještě marneládu a pak to dala zapéct/chutnalo to i mému muži a malému synovi