1097
Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou... více o Bábovka s vůní perníku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku pepře a vmícháme tatarskou omáčku... více o Výborná chlebíčková pomazánka
Na oleji nebo sádle do zlatova zpěníme cibuli, odstavíme z plotny a přimícháme asi lžíci papriky (pokud bude na ohni - zhořkne). Přidáme nakrájené... více o Polévka z vajíček natvrdo
Příprava je jednoduchá: Do 4 sklenek dáme po dvou kostkách ledu, ostatní ingredience smícháme buď krátce v mixéru, či na několikrát v shakeru.... více o Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme 1 vejce. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, anýz, skořici. Vše důkladně... více o České perníčky bez vážení
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a... více o Vánoční rybí polévka
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku,... více o Gulášová polévka z václavek
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku a sýr smícháme, dochutíme solí... více o Vaječná pomazánka s Vysočinou
Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový.... více o Vařená čokoládová poleva
Vajíčka uvaříme, zchladíme a oloupeme. Pomazánkové máslo smícháme s hořčicí. Přidáme vajíčka - ideální je protlačit kolečkem na vařené brambory, který... více o Vajíčková pomazánka VI.
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se... více o Voňavá jablečná povidla
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké... více o Tatrankové pracny-voňavé
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme... více o Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené... více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Vinnou klobásu si smotáme do šnečků, které spíchneme párátky proti rozmotání nebo si uděláme z klobásy menší klobásky. Pečícím papírem si vyložíme... více o Pečená vinná klobása na pivě
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných jablek smíchaných s pudinkem.... více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a prosolíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a brambory uhladíme do placky, kterou z jedné strany... více o Bramborové placky VIII.
Korpus: žloutky našleháme s teplou vodou do pěny, přidáme ostatní suroviny a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný bílek. Hmotu nalijeme do vymazané a... více o Piškotový vynikající dort
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. Žloutky vyšleháme s cukrem a dření... více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Do misky vyklopíme tvaroh z vaničky, přidáme trojúhelníček sýra a majonézu (množství dle chuti). Přidáme nasekanou petrželku, nakrájenou zeleninu,... více o Výborná tvarohová pomazánka
Rozpuštěnou Heru smícháme s cukrem a mlékem, přidáme mouku, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme, přidáme jablka, zamícháme(obalíme jablka v... více o Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a... více o Badyánová polévka z Vietnamu
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Rohlíky drobně pokrájíme, pokapeme mlékem a necháme provlhnout. Přebytečné mléko pak vymačkáme. Oloupaná vajíčka drobně nasekáme, sýr nastrouháme,... více o Vaječné placičky se sýrem a šunkou
Rohlík pokrájíme na drobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti, sůl a... více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Z trochu vlahého mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Necháme vyběhnout 20 minut při 40C. V míse utřeme máslo, cukr, žloutky,... více o Vánočka (Cirkus Petrus)
Vše smícháme dohromady a uhněteme hladké těsto. Necháme chvilku odpočinout, těsto rozdělíme na 2 poloviny, z nichž budeme mít 2 krásné pizzy, těsto... více o Výborná pizza
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na drobné kostičky. Mezitím smíchejte lučinu s máslem, majonézou, jogurtem a hořčicí, přidejte nakrájená vejce.... více o Topinky s vajíčkovou pomazánkou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájenou slaninou dosklovata. Pokud máme slaninu libovou, přidáme i trochu oleje. Po osmažení přidáme nasekaný... více o Cizrnová polévka - vydatná
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vcelku přendáme na druhou stranu plechu a upečeme při teplotě 200... více o Poctivé vanilkové krémeše
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do... více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.... více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na... více o Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Semínka zalijte bílým vínem a nechte přes noc nabobtnat. Rozmixujte dohladka a přidejte vinný ocet (použít můžete i klasický 8%, ten ale svařte v... více o Plnotučná hořčice s bílým vínem
Šalotky nakrájejte na tenké proužky. Česnek nasekejte najemno. Obojí zpěňte na olivovém oleji. Odložte. Koriandr nasekejte nahrubo. 4 filety položte... více o Plněný mořský vlk
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme.... více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Máslo utřete se žloutkem, smíchejte s ostatními ingrediencemi, s výjimkou másla na formičky, a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do fólie a nechte... více o Vánoční pracny
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí. Pak... více o Polévka z hlívy s vinnými nočky
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy. Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů... více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Vajíčka nakrájíme na kostečky, přidáme všechny ingredience. Dále přidáme sůl, pepř, cukr, lák z okurek vše dle chuti. Můžeme přidat i majonézu, nebo... více o Vajíčková pomazánka Rabat
Rozinky namočíme na hodinu do rumu. Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme... více o Vánočka z osmi pramenů
1. Těsto na pizzu vytvarujeme do tvaru srdce. Pomažeme kečupem Hellmann's Napoli s oregánem a bazalkou.Posypeme strouhaným sýrem, poklademe... více o Valentýnská pizza
V míse smíchejte chia semínka, kokosové mléko a agávový sirup. Přes sítko do směsi propasírujte maliny a přilijte růžovou vodu. Vše dobře promíchejte... více o Malinový chia puding s růžovou vodou
Oloupaná, na tvrdo vařená vejce nastrouháme společně se sýrem na struhadle (velikost slz dle naší představy) do misky, kam přidáme i drobně pokrájenou... více o Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje či sádla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme vločky a dosmažíme obojí lehce dozlatova.... více o Gulášová polévka z hlívy s ovesnými vločkami
Oloupaná vejce vařená natvrdo nastrouháme do misky společně se sýrem (např. Gouda, horácký...). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími... více o Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko. Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík.... více o Květákovo - vločkové placičky
Z mouky, sýra, hery, šlehačky a soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu v chladničce ztuhnout. Z těsta... více o Slané nejen vánoční pečivo
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Nic nebylo nalezeno