České perníčky bez vážení

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      lžíce rostlinný tuk
    • 2
      lžíce med rozehřátého
    • 0,5
      lžička anýz tlučeného
    • 0,5
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme 1 vejce. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, anýz, skořici.
2
Vše důkladně promícháme. Vypracujeme tužší těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku do druhého dne v chladu odpočinout.
3
Z těsta pak vyválíme placku asi 1/2 cm silnou, ze které vykrajujeme různé tvary. Perníčky klademe dále od sebe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a ihned pečeme. Žloutek rozšleháme s mlékem a ještě horké perníčky směsí potřeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ondrej
    Ondrej |

    11. 3. 2016 22:25

    ad Lenka - mate to v textu, 1 vejce jde do testa, z druheho potrebujete jen zloutek do mleka na potreni...

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    12. 1. 2012 11:41

    Prave delam testo, mate me, ze v surovinach jsou uvedena 2 vajicka, ale v postupu pripravy pouze 1 vajicko? Neni tam chyba? Dam tedy jen 1, snad se testo povede.

  • Dana
    Dana |

    2. 12. 2011 15:41

    :-) neni co dodat,proste vynikajici!!! :-)

  • PETRA 84
    PETRA 84 |

    15. 11. 2010 15:26

    JSU VELMI DOBRE