Bábovka s vůní perníku

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: princezna

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olej smícháme s cukrem, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh s bílků. Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
2
Po upečení vyklopíme bábovku s formy a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • VeronikaV
    VeronikaV |

    24. 7. 2011 13:18

    výborná obměna bábovky...

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 3. 2011 08:05

    ...tak upečte bochánek, tam Vám stačí zase jen žloutky ;-) :-)

  • hp
    hp |

    1. 2. 2008 10:53

    zdá se mi to dobrý recept tak ho vyzkouším akorát newím co stema žloutkama který mi zbydou...

  • Milena Matějková
    Milena Matějková |

    17. 11. 2007 16:08

    Dneska jsem poprvé vyzkoušela tuto bábovku a velmi se zadařilo.V rodině měla úspěch,protože vydržela přesně 20 minut po vychladnutí.Recept je rychlí a dobrý.

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    22. 8. 2007 13:06

    Dobrá bábovka, především když mi zbývají bílky a s cukrem trochu šetřím nemusím tak sladké.

  • Táňa Miňová
    Táňa Miňová |

    22. 8. 2007 12:18

    Ne do těsta opravdu nepatří žloutky.

  • PK
    PK |

    22. 8. 2007 06:33

    A do toho těsta opravdu nepatří žloutky?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: