• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Poctivé vanilkové krémeše
    Napište svůj komentář k receptu

    Poctivé vanilkové krémeše

    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Poctivé vanilkové krémeše
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
      • 1
        balení listové těsto
      • 80
        g škrob
      • 500
        ml mléko
      • 200
        g smetana
      • 2
        lžíce moučkový cukr
      • 100
        g cukr
      • 6
        plátek želatina
      • 1
        ks vanilkový lusk

    Postup přípravy receptu

    1
    Listové těsto rozválíme na tenký plát, který překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vcelku přendáme na druhou stranu plechu a upečeme při teplotě 200 stupňů do zlata. Nezapomeneme ho pořádně propíchat vidličkou, aby se nenafoukl.
    2
    Druhou část listového těsta nakrájíme na čtverečky a poklademe je na plech vyložený papírem na pečení. Ty už nepropichujeme vidličkou. Upečeme stejně jako celý plát. Můžete nakrájet i celé těsto na stejné čtverce a pak budete každý kousek plnit samostatně.
    3
    Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Mléko, cukr, vnitřek vanilkového lusku dáme ohřát a přidáme škrob a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Vaříme dokud hmota nezačne houstnout a následně odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu a necháme ji rozpustit. Krém zakryjeme a necháme mírně vychladnout. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a opatrně ji vmícháme do mírně vychladlého krému. Opatrně promícháme a krém odložíme do lednice.
    4
    Na základní těsto naneseme krém a zakryjeme ho čtverečkami. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    poctivé Míša řezy

    poctivé Míša řezy

    Poctivé pečené kuře

    Poctivé pečené kuře

    Kremeše s pudinkovým krémem

    Kremeše s pudinkovým krémem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
    Chuťovky Moučníky Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Listové těsto Mléko Moučkový cukr Škrob Smetana Vanilkový lusk Želatina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

    Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

    Mramorové maso

    Mramorové maso

    Jablkový koláč s pudinkem

    Jablkový koláč s pudinkem

    Cizrna na italský způsob III.

    Cizrna na italský způsob III.

    Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

    Ledový salát s cherry rajčátky a…

    Čalamáda na špagety

    Čalamáda na špagety

    Karbanátky nebo sekaná s patizonem

    Karbanátky nebo sekaná s patizonem

    Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

    Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

    Krevety na grilu

    Krevety na grilu

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    64
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    34
    Bramboráky
    Bramboráky
    29
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    26
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Poctivá zelňačka
    Poctivá zelňačka
    poctivé Míša řezy
    poctivé Míša řezy
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Podkova - dort
    Podkova - dort
    Podlistníky
    Podlistníky
    Podmáslový chléb
    Podmáslový chléb
    • Recepty.cz
    • Poctivé vanilkové krémeše
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí