• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Poctivé pečené kuře
    Napište svůj komentář k receptu

    Poctivé pečené kuře

    autor: Pastis
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 138
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    Poctivé pečené kuře
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Kuřátko pečené krásně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Receptů existuje spoustu. Může být pikantně kořeněné, jemné po bylinkách, se slaninou, či s asijským nádechem.

    Jak naporcovat kuře

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        lžička sůl
      • voda
      • 1
        lžička paprika - sladká promíchaná s olejem
      • 1
        ks kuřecí maso celé kuře
      • koření dle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na 6 zkřížených špejlích (aby se spodní kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180-200 °C podle trouby. Pak pečeme dalších 30 minut na 200-250 °C a poléváme výpekem s vodou.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně naporcovat kuře

    2
    Kuře vyndáme a celé pomažeme paprikou v oleji, aby bylo krásně červené. Dopečeme dalších 15 minut a necháme před porcováním stát 5-8 minut, aby se šťávy vstřebaly.

    RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupavé

    3
    Během této doby do slitého výpeku přidáme trochu kuřecího vývaru, nalijeme na pánvičku a trochu povaříme, případně přikořeníme kmínem nebo bazalkou nebo tymiánem nebo jakýmkoliv kořením podle Vaší chuti.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Smažené kuře

    Smažené kuře

    Kuře Anča

    Kuře Anča

    Poctivá kuřecí polévka

    Poctivá kuřecí polévka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Igor
      Igor | 15. 4. 2017 10:03

      :-D super.jdu na to a asi na tom budu stejne

    • Aloen 1945
      Aloen 1945 | 11. 3. 2017 13:17

      Pecka, neco jako ja. :-D

    • TomM
      TomM | 4. 2. 2017 12:32

      Nejvíc komentář!! :-D

    • Jitu | 4. 2. 2017 11:54

      Kuře podle tohoto receptu bylo výborné, krásná křupavá kůžička, hodně šťávy.

    • Lukáš má Aids.
      Lukáš má Aids. | 26. 1. 2017 10:33

      Nejdřív mi kuře spadlo do vany kde jsem ho 10 minut lovil a skončil celej mokrej Když jsem kuře ulovil (které na to že mělo cca 5 stupnů bylo celkem pohyblivé) tak jsem s ním šel do kuchyně, přičemž jsem zakopl o kocoura a kuře lovil znova. Po té jsem se v receptu dočetl že mám vtírat sůl- činost pro mě poněkud nepříjemná, některé části my připadali povědomé. Na to jsem celé kuře polil olejem a posypal paprikou. Nezapoměl jsem přidad podle svého uvážení hromadu sušeného česneku. Kdsž jsem se vrátil k počítači zjistil jsem že paprika a olej má přijít až nakonec. Vytáhl jsem z ledničky vodku a posipal kuře grilovacím kořením. Ted předehřívám troubu a odhaním divou zvěř od kuřete. Doufám že nežačne hořet. 10/10 would cook again

    • Petr
      Petr | 28. 12. 2016 11:23

      Až na ty špejle dobré. Nevařím tak jsem to asi nepochopil, ale poté co jsem dal kuře "na špejle" tak ty podklesly v prvních deseti minutách vlivem tepla, až si kuře dřeplo hezky až dolu do vody :-(

    • Marie
      Marie | 17. 11. 2016 09:07

      Přesně bez kostky másla to není ono

    • pravdomluv
      pravdomluv | 29. 1. 2016 09:49

      :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

    • pravdomluv
      pravdomluv | 29. 1. 2016 09:48

      =-O =-O =-O :-\ :-[ bych neřek

    • Jose Armando
      Jose Armando | 17. 1. 2016 11:39

      Zrovna teť peču mé první kuře, tak se snad podaří :D a s těma špejlama to je dobrá vychytávka. =-O

    • Lucie
      Lucie | 15. 1. 2016 12:39

      Taky peču kuřata hodinu a čtvrt. Stačí to. I když teď posledně bylo nedopečený, ale proto,že synek otočil knoflíkem na 80 stupňů ;-)

    • Roti
      Roti | 11. 1. 2016 17:32

      Kure bylo vyborne!! Diky

    • Lojza
      Lojza | 3. 11. 2015 10:20

      Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?

    • Lojza
      Lojza | 3. 11. 2015 10:19

      Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?

    • Petr
      Petr | 3. 11. 2015 09:59

      To si děláte srandu??? To máte gumovou podrážku za 1 a 1/4 hodiny. Pečeme kuře cca 2 a půl hodiny dokud není opravdu měkké. Za tento "recept" by se nestyděl ano Babica...

    • Elly
      Elly | 16. 10. 2015 14:24

      Skvělé, moc nám chutnalo. :-)

    • Martin M.
      Martin M. | 16. 4. 2015 11:58

      vynikající :-)

    • Dana
      Dana | 23. 1. 2015 09:06

      To nevím co jste pekl, ale kuře se musí za hodinu a čtvrt určitě upéct! Aspoň kuře obvyklé velikosti 1,40 - 1,80 kg...... 8-)

    • Josef
      Josef | 7. 1. 2015 20:45

      Bylo to nedopečený, veprostřed růžový, určitě péct déle. Dlužíte mi jedno kuře pane.

    • Dagmara
      Dagmara | 30. 9. 2014 09:54

      Co je na tomto uvařeném kuřeti tak zajímavého? Nejobyčejnější co může být. Nevěřím, že vaše babička vařila kuře na vodě a nedala na něj ani máslo.

    • doga69
      doga69 | 13. 9. 2014 12:00

      ted jsem to dodělala tak jdeme to sežrat mnam kuřátko :-) :-) :-) :-)

    • ovoce
      ovoce | 16. 5. 2014 03:07

      No když si chceš to kuře uvařit nebo udusit,tak si tam tu vodu klidně nalej :-D Jinak se tam o polévání výpekem píše. Tak pečení zdar.

    • Kvapi
      Kvapi | 4. 4. 2014 16:45

      Tak jsem vyzkoušela Váš recept, jediné dvě změny byly: 1)olivový olej, protože jiný sem neměla a 2)pod kůži na prsou jsem nacpala trochu bylinkového másla (aby prsa nebyla moc suchá). Ale jinak přesně podle receptu, a musím uznat, že prakticky s jedním politím a okořeněním až na konci, sem měla docela strach. Překvapení bylo, že na pohled úžasné, kůrčička luxusní a chuťově bylo výborné! Takže budu rozhodně opakovat <3

    • Angrešt
      Angrešt | 17. 1. 2014 18:17

      Nemá se kuře hnedka zpočátku něčím podlít ? V receptu to není.... :-S

    • Šárka P.
      Šárka P. | 17. 1. 2014 16:34

      Výborné!! O:-)

    • M
      M | 15. 9. 2013 11:30

      My to takto nabodáváme na plechovku piva :) otevřenou... prostě kuře na pivu :) nasákne tu chuť zevnitř, nejen zvenčí jako při podlévání :) ;)

    • Katka
      Katka | 20. 3. 2013 13:21

      Vyzkousela jsem bez uspechu. Nedoporucuji ani omylem. :-S

    • Adélka
      Adélka | 25. 11. 2012 10:09

      je to dobrý recept je mi 12 a zvládám to pohoda.Už se těším přeju doubrou chuť miluju kurřřřeeee. <3 <3 <3 ;-) ;-) :-) :-) :-* O:-) <:-) :-)) 8-) :-\ :-P :-D

    • Monika Čechová
      Monika Čechová | 6. 12. 2008 13:34

      Opravdu poctivé pečené kuře, moc nám chutnalo a tento recept jsem dlouho hledala, protože podobně kuře připravovla moje maminka a babička. Vždy bylo křupavoučké a křehoučké a to se díky tomuto receptu povedlo i mně. Děkuji autorovi za recept a zítra si tuto dobrotu znovu dopřejeme. Mńam, mňam.

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 17. 2. 2007 22:03

      Dobré je také na talíři. Stačí rozkrojit na půl a dát kůží navrch, posolit a nebo jak je kdo zvyklý okořenit. Menší kuře peču tak hodinku. Vtip je v tom, že se kuře během přípravy nesmí podlévat, jinak by talíř praskl.

    • Petr
      Petr | 17. 2. 2007 12:28

      místo speciálního stojánku stačí použít sklenici od piva. Do sklenice dáme vodu, postavíme do pekáčku a kuře na láhev "nabodneme". Příprava se urychlí a kuře se kůží nedotýká

    • eviku
      eviku | 8. 8. 2006 15:29

      Děkuji za informaci, jdu pátrat.

    • Pastis Petite
      Pastis Petite | 8. 8. 2006 08:49

      Paní eviku, mám tento stojánke o kterém mluvíte. Mají ho v oddělení domácích potřeb v Kotvě a dokonce jsem ho viděla i v IKEA. Na stránkách www.tescoma.cz by Vám rovněž mohli poradit. Dobrou chuť!

    • eviku
      eviku | 7. 8. 2006 12:44

      Vzpomínám si, že jsme doma měli takový skladací rošt, kuře se napíchlo na jehlu na stojánku a postavilo se do pekáčku s trochou vody. Ta jehla se dala nastavit do různých poloh, takže se kuře mohlo posupně otáčet. Potírali jsme to směsí oleje s kořením, bylo to opravdu jako grilované a vyníkající. Nevíte někdo,jestli se tahle věc dá někde koupit? Na tenhle recept by to byla ideální pomůcka. Díky, Jano, že jste mi to připomněla!

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 7. 8. 2006 11:07

      Takhle jsem kuře nikdy nedělala a ani neslyšela o takovém způsobu úpravy,ale rozhodně,pokud nezapomenu tohle vyzkouším.:o)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Koření Kuřecí maso Paprika - sladká Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Oravská kulaša

    Oravská kulaša

    Jemná perníková buchta

    Jemná perníková buchta

    Alfédovy panenky

    Alfédovy panenky

    Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

    Zapečená brokolice se zeleninou a…

    (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

    (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

    Caprese z červené řepy

    Caprese z červené řepy

    Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

    Bylinkové kuře (králík) pečené na…

    Ovocný dort

    Ovocný dort

    Švestkový crumble

    Švestkový crumble

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    63
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    35
    Bramboráky
    Bramboráky
    32
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    26
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Herec Jan Hájek: K divadlu ho přivedla první láska, vlastní rodinu dodnes nemá

    Herec Jan Hájek: K divadlu ho přivedla první láska, vlastní rodinu dodnes nemá

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Poctivá kuřecí polévka
    Poctivá kuřecí polévka
    Poctivá zelňačka
    Poctivá zelňačka
    poctivé Míša řezy
    poctivé Míša řezy
    Poctivé vanilkové krémeše
    Poctivé vanilkové krémeše
    Podkova - dort
    Podkova - dort
    Podlistníky
    Podlistníky
    • Recepty.cz
    • Poctivé pečené kuře
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí