959
Na rozpuštěném másle osmažíme scezené, spařené, pokrájené houby, které dochutíme novým kořením (lepší je mleté, nemusíme pak lovit kuličky z polévky),... více o Kulajda se zakysanou smetanou
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z... více o Zabijačkové bramborové knedlíky
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně... více o Zapečené mačkané brambory
Utřete máslo s vejcem a žloutkem, moukou, cukrem a ořechy. Vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 1 hodinu v chladu. Troubu rozehřejte... více o Zasněžené ořechy
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte. 2. Mouku prosejte... více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a... více o Kuře pošírované se zázvorem
V robotu vyšlehejte změklé máslo s vejci, špetkou soli a cukrem. Přidejte tvaroh a větší část mléka. Míchejte. Postupně přidávejte mouku, ještě když... více o Knedlíky s borůvkovým žahourem
Sušené houby namočíme v hrnku do studené vody (klidně přes noc) alespoň na dvě hodiny. Na másle s olejem si osmažíme nastrouhanou mrkev a na plátky... více o Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Šalotky nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte k šalotkám. Restujte, dokud nezačne mrkev... více o Mrkvový krém se zázvorem
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i... více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Připravíme si suroviny a nějakou formu (na dort, zapékací misku, hluboký plech). Dáme do vetší misky nebo hrníčku kafe (já dávám 3 lžičky, záleží jak... více o Tiramisu se zakysanou smetanou
Troubu zapněte na 150 °C. Z bílků a cukru ušlehejte hmotu na bezé. Opatrně ji přendejte do zdobicího sáčku bez hubičky nebo s hladkou hubičkou a na... více o Žampiony z pusinek
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra. Po osmažení jater přidáme... více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Na másle orestujte nasekanou cibuli, přidejte nakrájené papriky a rajčata, uvařenou rýži a hrst nasekané petrželky. Vše promíchejte a navrch přidejte... více o Zapečené lečo
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby... více o Zapečené lilky
Tento recept vznikl jako "nouzovka" k večeři. Měl však úspěch (překvapivě hlavně u 5 leté dcery), tak ho dáváme k dispozici... Pečivo (které máte... více o Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal
Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony. Do orestované zeleniny, přidáme na... více o Kuřecí prsa na žampionech s rýží
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme. Nakrájíme na kousky a pánev pořádně rozehřejeme, pak do ní nalijeme polovinu sklenice s vodou a necháme je zatáhnout.... více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme... více o Zapékaná kuřecí prsa
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Na trošce rozpáleného oleje si maso... více o Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje. Po... více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Rozkrojím a vydlabu lilek, předpeču lilek (na 200°C 15 minut). Na pánvičce zesklovatím cibulku, přidám lilek (na kostičky), papriku (na kostičky),... více o Zapečený lilek s tuňákem
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,... více o Maminčiny kuřecí závitky
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za... více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně... více o Masové závitky (nejen) se zelím
Maso si omyjeme, naklepeme. Formu na srnčí hřbet si vyložíme papírem na pečení a slaninou. Maso jsem pouze osolila a opepřila. Formu vyložíme masem. V... více o Kuřecí roláda se zámeckými brambory
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny
Žampiony oloupat, nakrájet, převařit (nejlépe ve vývaru) a přecedit aby omáčka nezhnědla. Mezi tím do hrnce dát vařit smetanu (pořád míchat) do ní... více o Koprová omáčka se žampiony
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs... více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Ovesné vločky a oříšky opražíme nasucho na pánvi. Až jsou nazlátké, vsypeme do mísy. Ovoce spaříme a pokrájíme na malé kousky a přidáme k oříškům. V... více o Zapečené müsli II.
Pórek očistíme a nakrájíme na cca 10centimetrové špalíky, které podélně rozřízneme a krátce povaříme v osolené vodě, pak scedíme a necháme zchladnout.... více o Pečené nebo smažené (nejen) pórkové rolky / závitky
Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo... více o Játra (nejen) se žampiony
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme cca 200 gramů pokrájených žampionů, pokrájenou šunku a nasekaný česnek (1... více o Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně
Polohrubou mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí a... více o Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také... více o Listové šátečky (závin) se špenátem
Středně velké až větší hlavičky žampionů očistíme a opatrně vykroutíme nebo vyřízneme nožičky z kloboučků. Nožičky pokrájíme nadrobno a dáme do misky,... více o Žampiony plněné (nejen) šlehanou sekanou
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do... více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět pokrájený pórek, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony, které dále za občasného promíchání krátce smažíme... více o Pórková polévka se žampiony
Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám... více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe jablky. Maso s náplní pak pevně... více o Cottage křenové závitky (měšce) s jablkem
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do misky dáme majolku, grilkoření a špetku chlli. Zamícháme, vložíme prsíčka a obalíme v majolkové... více o Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem
V misce smícháme osolený tvaroh a sladkou papriku. Přidáme jemně pokrájenou očištěnou papriku a dle požadované hustoty přidáváme smetanu. Pokud... více o Budapešťské šunkové (sýrové) závitky
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. 1/... více o Česnekovo-zázvorové medailonky
Také tak milujete silný vývar, ať už kuřecí nebo hovězí, ale vadí vám, pokud je příliš tučný?… Celý článek
Také míváte při pečení palačinek syrovým těstem pokapaný sporák a okraj pánve? Příště použijte… Celý článek
Jsou součástí české kuchyně, hodí se k pečenému vepřovému se špenátem, hovězímu na česneku,… Celý článek
Nadýchané piškotové rolády patří k oblíbeným moučníkům. Ať už jsou naplněné krémem, marmeládou… Celý článek
Sladká, křupavá, šťavnatá a chutná. Taková by měla být mrkev, na níž si skutečně pochutnáte.… Celý článek
Máte doma větší množství česneku a přemýšlíte, jak ho správně usušit a uskladnit, aby vydržel… Celý článek