• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Dřevorubecký guláš

Dřevorubecký guláš

Na tuku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vývarem (vodou), promícháme, přidáme kečup utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku... více o Dřevorubecký guláš

Domácí klobásy II.

Domácí klobásy II.

Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky... více o Domácí klobásy II.

Kuře s cibulí a rýží

Kuře s cibulí a rýží

Kuře rozporcujeme na menší kousky, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme porce kuřete, osolíme a okořeníme... více o Kuře s cibulí a rýží

Bludný holanďan

Bludný holanďan

Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce,... více o Bludný holanďan

Salám z bůčku

Salám z bůčku

Bůček s česnekem umeleme a necháme půl dne uležet. Přidáme vejce, sůl a grilovací koření, promícháme. Směsí naplníme 2 sáčky na salám, konce dobře... více o Salám z bůčku

Maso na dovolenou

Maso na dovolenou

Maso nakrájíme na menší kousky a plníme sklenice. Přidáme sůl, vodu a sklenici uzavřeme na sterilování. Vaříme 1. den 90 minut. Druhý den stačí 1... více o Maso na dovolenou

Valašské kuře

Valašské kuře

Kuřecí stehna nebo čtvrtky osolíme a upečeme. Mezitím na pánvi podusíme na másle cibuli, utřený česnek se solí, rajčata a pokrájenou klobásu. Ke směsi... více o Valašské kuře

Dodinčin hrnek

Dodinčin hrnek

Cibuli pokrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáče. Na tuto vrstvu položíme naklepané řízky, na ně plátky sýra, okořeníme pepřem, osolíme a... více o Dodinčin hrnek

Šunka z králíka

Šunka z králíka

Králičí maso pomleme, vepřové maso nakrájíme na kostičky a obojí spojíme, řádně propracujeme! Necháme uležet 24 hodin. Pak směs natlačíme do... více o Šunka z králíka

40 minut
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Oloupané brambory pokrájíme na silnější plátky a rozložíme na dno tukem vymazaného pekáče. Pokmínujeme, osolíme a pokryjeme očištěnými a na plátky... více o Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pikantní salát z vepřových jazyků

Pikantní salát z vepřových jazyků

Opláchnuté jazyky vložíme do teplé vody, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Měkké jazyky zchladíme studenou vodou, zbavíme podjazyčí, oloupeme, nakrájíme... více o Pikantní salát z vepřových jazyků

Fazolový guláš II.

Fazolový guláš II.

Nejméně 2 hodiny namočené fazole uvaříme doměkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky krájené maso, posypeme kmínem,... více o Fazolový guláš II.

Slepičí rarášci

Slepičí rarášci

Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme... více o Slepičí rarášci

Slepice na čínský způsob

Slepice na čínský způsob

Marináda: Do misky dáme olej, žloutek, sojovou a worchestrovou omáčku, sůl, koření a promícháme. Očištěnou slepici vložíme do osolené vody, přidáme... více o Slepice na čínský způsob

Slepice v pikantní úpravě

Slepice v pikantní úpravě

Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (z vývaru lze připravit výbornou polévku) Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a poprášíme... více o Slepice v pikantní úpravě

Slepice ála španělské ptáčky

Slepice ála španělské ptáčky

Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme... více o Slepice ála španělské ptáčky

Vepřové maso dušené v zelí

Vepřové maso dušené v zelí

Nakrájenou cibuli necháme zpěnit, přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme a dusíme. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme k masu a dusíme. Zaprášíme... více o Vepřové maso dušené v zelí

Čína ze slepice

Čína ze slepice

Slepici stáhneme z kůže, naporcujeme a vložíme na 3 dny do marinády z oleje, sojové omáčky, vegety, sladké papriky, vajec, soli a pepře. Maso je po... více o Čína ze slepice

60 minut
Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Do 2 dcl sklenice si připravíme do 1/3 rozmačkaný česnek s medem, do 2/3 přilijeme sojovou omáčku, promícháme. Do pekáčku naskládáme kuřecí stehýnka... více o Kuřecí stehýnka na medu

75 minut
Loupežnická roštěná

Loupežnická roštěná

Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na horkém oleji do měkka. Roštěnky vyjmeme, do... více o Loupežnická roštěná

Hradecké koule

Hradecké koule

Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme.... více o Hradecké koule

Boloňské nudle

Boloňské nudle

Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a... více o Boloňské nudle

45 minut
Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Játra odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Škrobovou moučku rozmícháme se lžičkou vody, vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet.... více o Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se... více o Vepřová játra na smetaně

Zadělávaný vepřový jazyk

Zadělávaný vepřový jazyk

Omyté jazyky dáme vařit spolu s očištěnou zeleninou a cibulí a solí. Měkké jazyky očistíme, oddělíme podjazyčí, oloupeme a nákrájíme na široké nudle... více o Zadělávaný vepřový jazyk

Haškův guláš

Haškův guláš

Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji dohněda, přidáme kmín a rajčatový protlak a restujeme základ. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a... více o Haškův guláš

45 minut
Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice... více o Kuřecí rarášci

Pikantní kachní stehýnka

Pikantní kachní stehýnka

Kachní stehna očistíme, chilli papričky nasekáme na drobno. Stroužky česneku utřeme se solí. Poté ho dobře promícháme s nasekanými chilli papričkami,... více o Pikantní kachní stehýnka

45 minut
Čína z kuřete

Čína z kuřete

Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené maso obalíme ve škrobové moučce, do které přidáme sladkou papriku, sůl a koření na čínu.... více o Čína z kuřete

Čína z kuřecího masa

Čína z kuřecího masa

Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené maso obalíme ve škrobové moučce, do které přidáme sladkou papriku, sůl a koření na čínu.... více o Čína z kuřecího masa

Kuře s ananasem

Kuře s ananasem

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, zakapeme sojovou omáčkou a olivovým olejem a promícháme, necháme odležet.... více o Kuře s ananasem

Andaluská Paella

Andaluská Paella

Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu... více o Andaluská Paella

Zapékaný vaječný džuveč z kuřat

Zapékaný vaječný džuveč z kuřat

Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z... více o Zapékaný vaječný džuveč z kuřat

Nudličky pana hraběte

Nudličky pana hraběte

Cibuli nakrájíme na půlkolečka osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a... více o Nudličky pana hraběte

Čínská kuřecí prsíčka s rýží

Čínská kuřecí prsíčka s rýží

Kuřecí plátky nakrájíme na tři části. V míse smícháme nasekané chilli papričky, rozetřený čes­nek, ocet, 3 lžíce sójové omáčky, med a 2 lžíce oleje.... více o Čínská kuřecí prsíčka s rýží

Kaldoun II.

Kaldoun II.

Uvaří se slepice i s drůbkami, osmaží se cibulka, přidají se 2 lžíce hl. mouky a udělá se světlá jíška, která se zředí vývarem ze slepice. Přidá se... více o Kaldoun II.

Alibušské kuře

Alibušské kuře

Maso omyjeme, naklepeme a vložíme do zapékací misky (nejlépe skleněné), kterou předem trochu vymažeme tukem. Přidáme rozdrcený česnek, kari koření a... více o Alibušské kuře

Fazole podle Chozého

Fazole podle Chozého

Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly... více o Fazole podle Chozého

Kuřecí nudličky s ananasem a smetanou

Kuřecí nudličky s ananasem a smetanou

Na malém množství tuku orestujeme pórek a kuřecí nudličky, přidáme sójovou omáčku a kari, pak přisypeme arašídy, kousky ananasu a uvařenou zeleninu.... více o Kuřecí nudličky s ananasem a smetanou

45 minut
Kotlety na červeném víně

Kotlety na červeném víně

Kotletky očistíme a naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na tuku orestujeme nahrubo nasekanou cibuli, přidáme kotlety a... více o Kotlety na červeném víně

Kuřecí kapsy se sýrem a olivami

Kuřecí kapsy se sýrem a olivami

Omytá kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme strouhaným sýrem a olivami, v půlce přehneme a spojíme pomocí párátek či jehlic. Na tuku... více o Kuřecí kapsy se sýrem a olivami

Opečená kachní prsa

Opečená kachní prsa

Kachní prsíčka nakrájíme na plátky, obalíme ve škrobu s vejcem a prudce opečeme na tuku. Vyndáme a přidáme cibulku, listový špenát, česnek, obě omáčky... více o Opečená kachní prsa

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Kuřecí maso nakrájíme na silnější kousky, které napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme... více o Kuřecí satay

Dušené kuře po římsku

Dušené kuře po římsku

Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a... více o Dušené kuře po římsku

Skopová bačovská pečeně

Skopová bačovská pečeně

Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle,... více o Skopová bačovská pečeně

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do... více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína

VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína

Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky (nejlépe se krájí maso zpola zmrzlé), osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme.... více o VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína

Kuře - Pečené kuře pro labužníky

Kuře - Pečené kuře pro labužníky

Očištěné rozpracované kuře osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme.... více o Kuře - Pečené kuře pro labužníky

Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Prsíčka rozkrojíme a naklepeme.Trochu osolíme, posypeme kořením a opečeme na oleji po obou stranách. Půlku broskve nakrájíme na měsíčky, poklademe na... více o Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Zagrebački odrezak - záhřebský řízek

Zagrebački odrezak - záhřebský řízek

Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme. Řízky obalíme v mouce,vejci a... více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • ...
  • 126
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

Poslední sledované recepty

21
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
19
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
16
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact