Skořicové sušenky s povidly

moje hodnocení:

2,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 325
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 60
      g povidla
    • 6
      lžíce hnědý rum 4-6
    • skořice mletá
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • potravinářské barvivo červené
    • cukrářské zdobení není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve folii ho necháme v ledničce tak na hodinu. Z těsta pak vyválíme plát silný cca 4 mm, vykrajujeme libovolný/é tvar/y. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut při 180 °C.
2
Povidla prohřejeme, popřípadě zředíme (můžeme zředit i rumem, či mlékem,vodou...) a necháme vychladnout. Vždy 2 kousky pečiva k sobě povidly přilepíme. Zbylý cukr smícháme s rumem a rozdělíme na poloviny, do 1 přidáme skořici, druhou obarvíme barvivem, každou polevu dáme do mikrotenového sáčku s dírkou a na sušenky nakreslíme dvojbarevnou mřížku. Můžeme dozdobit perličkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: