Chilli con Carne (Mexiko)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fazole sešené
    • 750
      g hovězí maso
    • 75
      ml olivový olej
    • 4
      cibule
    • 4
      česnek
    • 4
      rajčata
    • 1
      červená paprika
    • 1
      zelená paprika
    • 70
      g rajský protlak
    • 1500
      ml hovězí vývar
    • 2
      chilli papričky sušené
    • 1
      lžička chilli
    • 3
      mletá paprika
    • 0,3
      cayenský pepř
    • sůl
    • pepř celý
    • bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kidney fazole propláchneme a necháme 24 hodin ve studené vodě nabobtnat. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnak. Dužninu papriky nakrájíme na proužky.
2
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme maso. Vyjmeme a na zbytku oleje opečeme papriku, cibuli a česnek.
3
Rajčata oloupeme, odstraníme semeníky, nakrájíme a kolečka a přidáme do pánve.
4
Slijeme fazole a spolu s protlakem vývarem a masem přidáme do pánve. Sušené papřičky nakrájíme najemno a spolu s pepřem, solí, chilli a mletou paprikou přidáme ke zbytku. zvýšíme oheň a necháme 10 minut vařit. Poté přiklopíme a necháme ještě 60 - 90 minut na mírném plameni dodusit.
5
Pak přidáme cayenský pepř a dozdobíme bylinkami.
6
Můžeme zahustit smetanou a 2 kousky čokolády na vaření.
7
Pokud použijeme fazole sterilované doba vaření se zkrátí o 45 minut, musíme je však přidat až na posledních 10 minut varu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: