Kuře s jablky a medem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka). Připravíme marinádu z citrónové štávy, medu a kari. Lehce posolené kousky kuřete pečlivě namáčíme do marinády a dáváme do mísy, do které nakonec přidáme jablka i cibuli. Vše dobře promísíme (nejlépe rukama), upěchujeme a přes noc uložíme do ledničky.
2
Druhý den stačí kuřete přendat na pekář přidat máslo či margarín a pomalu péct (cca 180 °C, ke konci teplotu zvýšit, aby se udělala kůrčička). Podáváme s rýží (např. pečenou s kari) nebo pečenými brambory (event. kroketami).
3
Tip: na večírku přijdou vhod i stejným způsobem udělaná křidýlka s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu

  • Polevka Bramborova
    Polevka Bramborova |

    3. 5. 2006 20:50

    chut byla natolik zvlastni, ze si ani nejsem jista, jestli mi vyhovovala...ostatni si ale pochutnali, takze mozna to byl jen obvykly kucharsky syndrom- kdyz varim, vlastni jidlo mi chutna malokdy...