Pikantní salát z vepřových jazyků

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 100
      g nakládané kapie
    • 2
      lžíce ocet
    • cukr dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté jazyky vložíme do teplé vody, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Měkké jazyky zchladíme studenou vodou, zbavíme podjazyčí, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Stejně tak nakrájíme okurky a cibuli, kapii překrájíme na větší kousky.
2
Vše v misce promícháme, přidáme olej, hořčici, mletý pepř, chilli, sůl, zakapeme worchestrem a octem a podle chuti přisladíme. Salát důkladně promícháme a necháme v chladu proležet.
3
Podáváme s pečivem jako předkrm nebo pikantní doplněk k pivu a vínu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.