Šašlik z vepřových ledvinek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové ledvinky
    • 250
      g uzená slanina
    • 3
      ks cibule menší
    • 2
      ks klobása
    • olej
    • kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ledvinky dobře očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu také na kostky. Na jehly střídavě napichujeme kousek ledvinky, kolečko klobásy, cibule a slaninku. Na pánvi na oleji opražíme ze všech stran, podlejeme trochou horkého vývaru nebo vody a asi 10-15 minut přikryté dusíme. Potom šašliky vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, osolíme, opepříme, pokud je třeba přilejeme vodu a necháme povařit na omáčku asi 10 minut. Vložíme šašliky a necháme je prohřát. Ničím nezahušťujeme, jen kečupem.
2
Podáváme s brambory nebo s chlebem.

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    16. 2. 2006 12:14

    Už je v oblíbených.Ledvinky máme rádi.A takto upravené,no určitě mňamka.