662
1) Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut). 2) Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek. 3) Těsto... více o Pizza Quattro Formaggi
Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme.... více o Falešný tatarák z junioru
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl... více o Francouzský křehký jablečný koláč
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak... více o Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Do mísy nebo robotu prosejte mouku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutky, tuzemák, citronovou kůru a šťávu a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho... více o Boží milosti F.O.O.D.
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a... více o Pohanka se slaninou a fazolkami
V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr. Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu,... více o Fíkové čatní
Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud... více o Plněná focaccia se šunkou
Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme dozlatova osmažit pokrájenou farmářskou slaninu na nudličky nebo kostičky. Přidáme okapané... více o Farmářské špecle
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme ... více o Fazolkový kuskus
Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně... více o Italské uzly ala focaccia "fokáča"
250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety
Oloupané brambory nastrouhejte najemno, osolte a nechte 5 minut odpočinout. Pak z nich vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte pepř, kmín, majoránku,... více o Sejkory F.O.O.D.
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk.... více o Kachna s fíkovým zelím
Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť. Do každého sáčku dejte část výpeku... více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Růžičky kapusty překrájejte na poloviny. Přiveďte k varu osolenou vodu a kapustu v ní 3 minuty povařte. Poté sceďte a zchlaďte ledovou vodou. Slaninu... více o Bílková frittata se sýrem a slaninou
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte... více o Smetanový hrášek s fašírkou
Fusilli uvařte v osolené vodě. Česnek oloupejte a nakrájejte. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek... více o Fusilli s ricottou
Fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky, cibuli,... více o Bramborovo-fazolový salát
Rajčata pokrájíme a dáme do mísy, přisypeme okapané fazole, drobně pokrájenou cibuli a okurky. Osolíme, opepříme a zakápneme troškou octa a promícháme... více o Rajčatový salát s fazolemi
Lososa očistěte. Papáju oloupejte a rozpulte. Vydlabejte semínka a nakrájejte ji na měsíčky. Limetku omyjte a nakrájejte na nudličky. Meduňku a kari... více o Filety z lososa s papájou
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj... více o Božkov Frappé
Kuře nasolíme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli a slaninu s nasekaným česnekem a bylinkami dle chuti. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a... více o Fazolkové kuře
Okurky podélně rozřízněte a vykrajovátkem na jádřince z nich vyloupněte kuličky. Rozdělte je do sklenic přelijte 50 ml ginu, dosypte ledovou tříští,... více o Okurkový gin fizz
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou... více o Fritatta s cuketou
Perličku zvnějšku i zvnitřku osolte. Připravte náplň - 1 oloupané jablko, šalotky a 8 kaštanů nakrájejte na malé kostky, smíchejte s foie gras,... více o Pečená perlička s kaštany a foie gras
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy. Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů... více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Čokoládu nalámeme na kostky a necháme rozpustit v misce nad vodní lázní. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidáme zakysanou smetanu, tvaroh a vanilkový... více o Termix FITNES
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit.... více o Jednoduchá fazolková polévka
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto... více o Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji... více o Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek. Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu. Vidličkou ji mačkejte, aby se... více o Fregola alla campidanesee
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky... více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Všetku cibuľu si nakrájame na polcentimetrové kolieska a len polovicu z nej vložíme do rozpálenej masti. Cibuľu pravidelne miešame, aby sa nám... více o Francúzska cibuľová polievka
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak... více o Fazole (nejen) se slaninou
1. Troubu předehřejte na 190°C. Ve vodní lázni rozehřejte Heru s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundejte z vodní lázně a až směs jemně vychladne ... více o Výborný čokoládový fondant
Hrášek a nakrájený celer povařte 4 minuty ve vodě, malé kostky brambor uvařte do poloměkka. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji.... více o Hrášková Frittata
Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte. Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou,... více o Filet mignon a fazolový humus
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem. Tyčový mixér ponoříme až na... více o Francouzský dresing
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl. Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi... více o Veganská focaccia
Na jemně pokrájeném uzeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou velkou cibuli dorůžova a ke konci smažení přidáme rozvonět i nasekaný česnek. Přidáme... více o Houbové flíčky / houbofleky
V hrnci osmahneme cibulku, a přidáme fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Okořeníme např. chiili vločkami, granulovaným česnekem, osolíme. Přidáme... více o Fazole z konzervy
Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně... více o Fish and chips
Rozehřejte lžíci oleje a orestujte jemně nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a drcený česnek, osolte, opepřete a 2 minuty provařte. Fazole s citronovou... více o Placičky z bílých fazolí
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Fazolová směs s mletým masem
Drobně pokrájenou slaninu necháme osmažit společně s cibulí. Pokud máme slaninu hodně libovou, přidáme pod cibuli trochu oleje nebo másla. Po osmažení... více o Fazolová polévka se slaninou
Fetu zalijte olejem a octem, vložte snítku tymiánu a nové koření. Uzavřete a dejte odležet do chladu. Fazole slijte. Přidejte na kousky nakrájenou... více o Fazolový salát
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku. Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme. Přidáme dle chuti máslo... více o Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno