Fregola alla campidanesee

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      g anýz
    • extra panenský olivový olej
    • 360
      g vepřové maso čerstvé salsicce
    • 1
      l zeleninový vývar
    • šafrán 0,2g
    • 250
      g rajčata oloupaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g sýr pecprino
    • bazalka
    • 360
      g těstoviny fregola

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek. Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu. Vidličkou ji mačkejte, aby se rozdělila na menší kousky. Jakmile začne pouštět tuk, přidejte anýz.
2
Přilijte trochu zeleninového vývaru a vsypte šafrán. Vařte, a když se vývar trochu zredukuje, přidejte rajčata. Osolte, opepřete a nechte zhoustnout.
3
V kastrolu vařte těstoviny stejně jako risotto. Lehce je orestujte na oleji, přilijte vývar (poměr: 1/3 těstovin, 2/3 vody) a vařte na mírném plameni. Asi po 9 minutách, když jsou uvařené na skus čili al dente, přidejte omáčku a ještě 1 minutu povařte, aby se spojily chutě. Vypněte hořák, vsypte pecorino a pořádně vmíchejte trochu oleje, pak přiklopte na 1 minutu pokličkou.

RADA: Jak uvařit těstoviny?

4
Pokrm podávejte s několika lístky bazalky a zakápnutý olejem.

RADA: Jak na čerstvou bazalku po celý rok?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: