Smetanový hrášek s fašírkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 7
      lžíce smetana
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 10
      g petržel
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks houska
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžička vegeta
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžička mletá paprika
    • 300
      g hrášek mražený
    • 5
      lžíce olej arašídový
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
  • Podle chuti
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte paprikou. Vsypte hrášek a vše zalijte vodou. Nechte asi 15 minut vařit. Poté omáčku dochuťte vegetou, octem, cukrem. Osolte a opepřete. Promíchejte. V míse smíchejte zakysanou smetanu se smetanou na vaření. Postupně přimíchejte mouku. Vzniklou směs nalijte do hrnce s hráškem, promíchejte a nechte 10 minut povařit. Podle hustoty můžete přidat trochu smetany s moukou, podle chuti můžete omáčku dosladit nebo naopak přidat ocet.
2
Příprava fašírky (masových koulí): Starší pečivo namočte do vody. Česnek oloupejte a propasírujte. V míse smíchejte mleté maso a vyždímané pečivo. Přidejte druhou půlku nasekané cibule, česnek, vegetu, mletou papriku a strouhanku. Přidejte 4-5 lžic polohrubé mouky, vejce a nasekanou petrželku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby vám vznikla konzistentní hmota. V pánvi rozpalte dostatek oleje. Z hmoty vytvořte kuličky velikosti dlaně, které v oleji osmažte. Fašírky pak podávejte s hrachovou omáčkou.
3
"Recept pro vás připravil známý italský kuchař Emanuel Ridi"

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: