Fritatta s cuketou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cuketa
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 30
      g máslo
    • 12
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • bazalka čerstvá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek najemno. Obojí zpěňte na kousku másla v pánvi, která je vhodná i do trouby.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Vejce prošlehejte vidličkou a ochuťte solí, pepřem a muškátovým květem. Část bazalky nasekejte najemno. Nastrouhanou cuketu a nasekanou bazalku vmíchejte do vajec a nalijte na pánev. Navrch položte osušené plátky cukety.
3
Vložte do trouby a pečte asi 20 minut, dokud vejce nezatuhnou. Podávejte horké, posypané čerstvou bazalkou.

RADA: Svěží bazalka po celý rok? 3 tipy, jak udržet její čerstvou chuť!

4
Náš TIP: Spolu s plátky cukety poklaďte frittatu i mozzarellou.
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Cuketa Máslo Muškátový květ Pepř mletý Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: