Pečená perlička s kaštany a foie gras

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 115 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      kg perlička
    • 5
      ks jablko
    • 450
      g kaštany konzervované
    • 150
      g paštika Foie gras
    • 50
      g máslo Přepuštěné
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 6
      ks bobkový list
    • 100
      ml vermut dry

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Perličku zvnějšku i zvnitřku osolte. Připravte náplň - 1 oloupané jablko, šalotky a 8 kaštanů nakrájejte na malé kostky, smíchejte s foie gras, promnutým sušeným tymiánem a osolte. Naplňte perličku a zavažte nebo špejlí pevně zakryjte otvor.
2
Troubu rozehřejte na 180°C a pekáč vymažte máslem. Vložte do něj perličku, obklopte ji zbytkem jablek nakrájených na čtvrtky, šalotek a kaštanů. Přidejte snítky tymiánu s bobkovým listem a zvolna pečte, asi 90 minut. Občas podlévejte vodou a posledních 15 minut vermutem. Ke konci ji poklaďte plátky másla.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: