Pečená mrkev s mrkvovým pestem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst kešu oříšky
    • 2
      svazek mrkev i s natí
    • olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 100
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je zalijte olivovým olejem, přidejte římský kmín a sůl a rukama promíchejte, aby se mrkev důkladně obalila. Naskládejte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut.
2
Mezitím připravte pesto. Asi polovinu mrkvové natě dobře opláchněte a osušte, nasekejte nahrubo, případně zbavte silných stonků a přidejte do mixéru k ořechům. Zalijte asi 100 ml olivového oleje, přidejte sůl a pepř a rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej nebo trochu natě, případně dochuťte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu

3
Na upečenou mrkev nadrobte fetu, podávejte s pestem a opečenou bagetou.
4
Tip: Pesto z mrkvové natě si připravte do zásoby, hodí se na těstoviny k masu i jen tak na chleba.

RADA: Tipy, jak skladovat zeleninu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.