Plněná perlička na kaštanech

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer (malý)
    • 6
      ks šalotka
    • 3
      ks jablka (malá)
    • 2
      ks pórek (menší)
    • 1
      ks perlička (asi 1.2 kg)
    • 350
      g kaštany (kuchyňsky upravené)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 150
      ml bílé víno
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce med
    • 5
      snítka bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Celer a šalotky oloupejte, celer nakrájejte na kostičky a cibulky rozpulte. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky, stejně jako očištěný pórek. Perličku opláchněte vně i uvnitř, osušte, osolte a opepřete. V míse promíchejte kousky jablek, celeru a polovinu nakrájených kaštanů. Osolte, opepřete a směsí naplňte perličku.
2
Otvor uzavřete párátky a nožky svažte kuchyňským provázkem. V pekáči rozehřejte olej a perličku ze všech stran opečte dokřupava. Přidejte šalotku, pórek a zbylé kaštany. Krátce společně opečte, osolte a opepřete. Přidejte víno, vývar a med. Vložte do trouby, pekáč zakryjte a pečte asi 45 minut. Sejměte poklici a pečte ještě 30 minut, krátce před koncem pečení přidejte bazalku. Jako příloha se k perličce hodí čerstvé bílé pečivo nebo brambory.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: