Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: cecek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová panenka
    • 4
      plátek eidam sýr
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      ks listový špenát
    • sůl
    • pepř mletý pařížský
    • provensálské koření
  • Švestková omáčka:
    • sušené švestky
    • švestková povidla
    • smetana
    • slivovice
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra, list špenátu, zavineme do závitku a svážeme provázkem a smažíme pod pokličkou 10-15 minut.
2
Švestková omáčka: vše dáme do kastrůlku a necháme svařit a lijeme přes maso i okolo.
3
Vhodná příloha: jakákoliv úprava brambor (smažené, vařené, opečené atd.).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    12. 6. 2011 14:37

    Vynikající...dělala jsem bez švestkové omáčky, některé závitky bez špenátu (moc jsem při přípravě povídala) a na grilu. Maso bylo šťavnaté, se špenátem uvnitř lépe propečené. Určitě vyzkoušejte, stojí to za to!

  • vercin
    vercin |

    1. 6. 2011 18:55

    Výborné!

  • Katull
    Katull |

    12. 2. 2011 16:48

    Polde receptu to vypadá určitě lákavě, snad to tak i chutná!

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    13. 6. 2010 13:52

    Petule B. - pařížský pepř je směs především různých pepřů, papriky, někdy pískavice, viz např. tady http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/koreni-smesi/parizsky-pepr-50-g-mk-sitem.html nebo tadyhttp://www.koreni.cz/detail.php?pid=242

  • Petule B.
    Petule B. |

    12. 6. 2010 22:42

    Co je prosím pařížský pepř? Setkávám se tu s tímto termínem poprvé ... (pokud to tedy není obyčejný pepř koupený v Paříži :-)))

  • Michaela Fukarová
    Michaela Fukarová |

    11. 12. 2008 11:05

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik čeho má přijít do té omáčky, recept vypadá skvěle ale pokud to má být k obědu nějaká ta příloho bude potřeba.

  • Jitka
    Jitka |

    21. 6. 2007 10:33

    Zkoušela jsem se ptát na dělenou stravu lékaře, ale jeho názor byl, že je to spíš pomůcka k tomu, jak si rozhodit metabolismus a že člověk je prostě všežravec má jíst ode všeho trochu (s mírou, ale dohromady).

  • Dana
    Dana |

    20. 6. 2007 15:21

    Pane Jozefe, ne každý má v oblibě dělenou stravu. A co se týče těch celosvětových trendů nemáte ta zcela pravdu - stále se za nejzdravější považřuje kombinovat maso, zeleninu a přílohu. Pravda ovšem je, že ne všechny kuchyně berou brambory jako přílohu.

  • barča
    barča |

    19. 6. 2007 21:22

    No, já bych to třeba i zkusila, ale můj muž by to rozhodně neustál anebo bych musela toho masíčka udělat 2x tolik. Ale určitě to musí být dobré, jednou jsem dělala něco podobného, jen to nebyla panenka, ale omáčka byla stejná a nemělo to chybu. takže dobrou chuť ať už s přílohou nebo bez.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    19. 6. 2007 18:39

    Myslím tým presne to, co som napísal. Osobne nemám proti zemiakom absolútne nic, ale bud zemiaky, alebo mäso. To je dnes (a uz aspon 25 rokov ak nie viac) temer celosvetový trend z hladiska zdravej výzivy (v USA zial len teoreticky, alebo pre malú skupinu ludí). Skúste pre zaujímavost pripravit tento recept a ochutnat ho bez prílohy. Dúfam, ze mi dáte za pravdu. Je mozné, ze kým si telo zvykne na lahké trávenie hlad sa Vám ohlási skôr, nez je zvykom. To je ale otázka casu a prispôsobenia sa metabolizmu. Zistíte, ze sa budete cítit ovela lepsie (aj ked sa mozno cítite celkom dobre).

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    19. 6. 2007 18:38

    Myslím tým presne to, co som napísal. Osobne nemám proti zemiakom absolútne nic, ale bud zemiaky, alebo mäso. To je dnes (a uz aspon 25 rokov ak nie viac) temer celosvetový trend z hladiska zdravej výzivy (v USA zial len teoreticky, alebo pre malú skupinu ludí). Skúste pre zaujímavost pripravit tento recept a ochutnat ho bez prílohy. Dúfam, ze mi dáte za pravdu. Je mozné, ze kým si telo zvykne na lahké trávenie hlad sa Vám ohlási skôr, nez je zvykom. To je ale otázka casu a prispôsobenia sa metabolizmu. Zistíte, ze sa budete cítit ovela lepsie (aj ked sa mozno cítite celkom dobre).

  • barča
    barča |

    19. 6. 2007 12:53

    Pane Josefe, co máte proti bramborám, však jich nemusíte zdolat kotel, ale jen maso bez ničeho ? K masu přece patří příloha, nevím co myslíte tím, že moderní kuchyně nemíchá jídlo s přílohou ?

  • jana navr
    jana navr |

    19. 6. 2007 12:33

    Můžete, prosím, uvést aspoň přibližně kolik čeho na tu švestkovou omáčku? Vypadá to dobře a chtěla bych to vyzkoušet. Díky

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    19. 6. 2007 10:15

    Recept je u nás známy, aj ked bez mena B.M.Kvôli svojej jedinecnej chuti (slivovica!) je priam hriech sprznit ho zemiakmi. Moderná kuchyna nemiesa jedlo s prílohou. Chcete vychutnat recept, alebo preplnit zalúdok zemiakmi?Opakujem, recept skutocne vynikajúci (mnohokrát vyskúsaný)! ale bez zemiakov. A ovela lahsie strávitelný.