Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud... více o Šunkové maki rolky
Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud... více o Plněná focaccia se šunkou
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,... více o Křupavý salát se šunkou
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými... více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc.... více o Kremrole paní Čermákové
Pohanku vaříme dle návodu cca 12 minut doměkka ve vývaru (nebo vodě), nebo ji můžeme vařit i kratší dobu a necháme ji pak pod pokličkou v teple dojít... více o Pohanka (nejen) se slaninou
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme... více o Drůbeží salát II.
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky
Nejprve smícháme všechny suché a poté všechny tekuté ingredience do dvou misek. Obě směsi spojíme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.... více o Zdravá kakaová vegan bábovka
Do mísy dejte tvaroh, cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a vanilkový extrakt. Vše dohromady vyšlehejte dohladka. Pomalu vmíchejte mouku s práškem do pečiva... více o Vanilková bábovka z tvarohu
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr. Zalijeme teplým pivem a necháme pár... více o Pivní pečivo
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice,... více o Phall (nepálivý)
Mouku smícháme s grilovacím kořením v míse a obalíme ve směsi kuřecí prsa nakrájená na plátky. Na pánvičce si rozpálíme olej a osmažíme obalené kuře.... více o Qurrito jako z KFC
1.Do mísy přesypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme. 2. Přilijeme vodu s octem a opět promícháme. 3.... více o Chléb bez hnětení
Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit. Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka... více o Kuřecí řízek s brambory
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky.... více o Kynutý koláč s tvarohem
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem. Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a... více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Kuřecí skelet dejte do hrnce a zalijte asi třemi litry studené vody. Přidejte cibuli, česnek, sůl a koření a přiveďte k varu. Vařte odklopené 50 minut... více o Krupičná polévka se zeleninou
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku... více o Citronovoborůvková bábovka
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout,... více o Brusinková bábovka s drobenkou
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,... více o Tvarohovojablečná bábovka
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s... více o Okoun na másle a kmínu
Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka.... více o Candát v papilotě
Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,... více o Pstruh s bylinkovou krustou
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,... více o Kuře „65“
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte.... více o Kai tod taucheo
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,... více o Taiwanské voňavé kuře
Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte... více o Smažené kuře po jižansku
Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou... více o Kotopoulo Tiganito Marinato
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové... více o Sladké kuře Dakgangjeong
Nastrouhejte očištěnou mrkev, najemno nasekejte ořechy, sušené ovoce a meduňku. To vše dejte do větší mísy a zalijte lžící jablečného džusu. Přidejte... více o Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Pomeranč oloupejte a odšťavněte. Banán oloupejte, nakrájejte a vložte do mixéru. K němu přidejte šťávy z pomeranče a vodu. Vše řádně rozmixujte. Ke... více o Nejzelenější smoothie
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme... více o Gratinovaná brokolice
Houby dáme do hrníčku, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Pro lepší chuť pohanky může pak vodu z hub přidat k propláchnuté pohance, kterou... více o Houbová pohanka - pohankový kuba
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a... více o Pohanka se slaninou a fazolkami
Maso okořeníme dle vlastní chuti, osmažíme ze všech dozlatova stran na trošce rozpáleného oleje a necháme zchladnout. Maso pokrájíme na malé kousky a... více o Drůbeží koktejl / salát
Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte... více o Nepečený cheesecake s omáčkou z čerstvých borůvek
Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout. Když nám... více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Nejprve si dáme uvařit těstoviny do osolené vody. Mezitím co se nám budou vařit těstoviny si nakrájíme Maďarskou klobásu a červenou papriku. Když máme... více o Zapečené těstoviny s petrželkou
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak... více o Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Nejprve si připravíme chia gel - 10 v chia řemínek zalijeme 100 ml vroucí vody a necháme odstát. Dále si připravíme suchou směs. Oba druhy rýže s... více o Bezlepková vegan buchta
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak... více o Rizoto ,,co dům dal"
Mléko se smetanou svařte. Z 1 citronu nastrouhejte kůru, dužninu nakrájejte na malé kousky, ze zbytku vymačkejte šťávu. Jablka nakrájejte na měsíčky,... více o Jablečný clafoutis s citrony
Do hrnce si dáme olej a necháme ho rozpálit. Potom přidámé nakrájenou cibuli, pórek, mrkev, nakrájené brambory na kostičky, hrách, čočku, fazole (bílé... více o polévka "co dům dá"
Mango oloupeme, pecku odstraníme a dužinu pokrájíme společně s oloupanými banány do mixéru. Přidáme jogurt, mléko a vanilkový cukr. Vše rozmixujeme v... více o Banánovo-mangové smoothie
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme... více o Kyselica (zelňačka) s čabajkou
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem. Tyčový mixér ponoříme až na... více o Francouzský dresing
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám... více o Smažený řapíkatý celer
Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme... více o Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Vodu s octem svaříme, přisypeme čistý obraný rybíz a v octové lázni ho velmi krátce spaříme. Po spaření rybíz scedíme a nasypeme ho do cukerné lázně,... více o Červený rybíz ala brusinky