Chléb bez hnětení

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1,5
      hrnek voda
    • 1,5
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1.Do mísy přesypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme.
2
2. Přilijeme vodu s octem a opět promícháme.
3
3. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 12 hodin kynout při pokojové teplotě.
4
4. Potom zapneme troubu na 230°C, vložíme do ní suchý kastrol nebo zapékací misku s pokličkou a necháme 30 minut nádobu nahřívat.
5
- Těsto propracujeme a než se nádoba nahřeje necháme kynout.
6
5. Nahřátou nádobu vyjmeme a pomocí stěrky přendáme do ní těsto.
7
6. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 230°C 30 minut.
8
7. Po této době pokličku sundáme, teplotu pečení snížíme na 220°C a dopékáme 15 - 20 minut.
9
8. Po upečení chleba přendáme na mřížku vychladnout.
10
Dobrou chuť.
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hladká mouka Ocet Sůl Sušené droždí Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: