Kotopoulo Tiganito Marinato

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg kuře
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 175
      g hladká mouka
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička oregáno
    • 2
      ks citronová šťáva
    • 120
      ml bílé víno - suché
    • 6
      ks jalovec
    • koriandr 1/4 lžičky
    • olej na smažení
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou cibulí, bobkovým listem, nadrceným jalovcem a koriandrem a trochou pepře.
2
Metličkou pořádně prošlehejte a do marinády naložte maso. Přiklopte a nechte aspoň 2 hodiny (ideálně přes noc) odležet v ledničce. Maso vyjměte, osušte a mírně osolte, obalte v hladké mouce. V hluboké pánvi rozpalte vysokou vrstvu oleje.
3
Kuřecí kousky po částech usmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte s petrželí protaženou v horkém oleji.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.