Brusinková bábovka s drobenkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Drobenka
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • rozinky 1/3 hrnku
    • vlašské ořechy 1/2 hrnku
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g třtinový cukr
  • Těsto
    • 110
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • prášek do pečiva 1/2 lžičky
    • 240
      g bílý jogurt řecký
    • 250
      g brusinky
    • 300
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 125
      g cukr krupice
    • 125
      g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout, drobenka tak lépe drží pohromadě.
2
Brusinky smíchejte se 2 lžícemi mouky. Do jiné mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, skořici, jedlou sodu a kypřicí prášek.
3
V robotu vyšlehejte máslo s cukry do nadýchané pěny. Snižte rychlost a postupně zašlehejte obě vejce - jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Pak střídavě přimíchávejte řecký jogurt a sypkou směs. Pozor, nepřemíchat! Nakonec přidejte brusinky obalené v mouce a zamíchejte.
4
Bábovkovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Naplňte formu jednou třetinou těsta, zasypte polovinou drobenky. Naneste druhou třetinu těsta a opět zasypte drobenkou. Navrch rozložte zbytek těsta a pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 60–65 minut.
5
Upečenou bábovku vyklopte; až vychladne, posypejte ji jemným moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.