Kyselica (zelňačka) s čabajkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kysané zelí
    • 300
      g brambory
    • 100
      g čabajská klobása
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • 1
      lžička sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks bobkový list
    • drcený kmín na špičku lžičky
    • 5
      ks nové koření kuličky 4 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      ml smetana na vaření nebo ke šlehání
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme vše moukou (plnější lžíce), kterou necháme krátce zpěnit a ke konci smažení přisypeme k mouce i papriku. Vše ihned zalijeme vývarem nebo vodou (cca 750 ml), dobře promícháme, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí společně s kořením. Až jsou brambory měkké, přidáme do polévky okapané zelí (neproplachovat!), které povaříme do změknutí. Na závěr polévku dochutíme dle potřeby solí a pepřem, zjemníme smetanou, vyndáme kuličky a listy koření a můžeme podávat.
2
Podáváme s čerstvým pečivem nebo s kopečkem zakysané krémové smetany.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: