Kyselica (zelňačka) s černou čočkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g uzené maso - plec, krkovička...
    • 20
      g máslo
    • 200
      g brambory oloupané
    • 500
      ml vývar cca
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky 2 -
    • pepř mletý nebo celý
    • 120
      g kysané zelí cca
    • 100
      g čočka černá, vařená, cca
    • sůl dle chuti
    • 100
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku rozehřátého másla si osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem.
2
Pak přidáme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar, dochutíme pepřem a vaříme do změknutí brambor, ke kterým pak přisypeme zelí (můžeme ho pokrájet na kratší kusy) a povaříme ještě asi pět minut.
3
Poté brambory rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši), které nám polévku zahustí a nebudeme tak potřebovat záklechtku, přilijeme smetanu, případně i trochu vývaru, dochutíme solí, pepřem dle chuti, vyndáme bobkový list a kuličky nového koření, přisypeme předvařenou černou čočku a můžeme podávat.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: