Rizoto ,,co dům dal"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: a.haukova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g pečené žebro
    • 1
      balíček rýže dávám půl, ale záleží na člověku
    • 1
      ks cibule
    • 2
      hrst houby čerstvé nebo mražené, opět záleží na chuti člověka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      plechovka hrášek mražený/konzervovaný/čerstvý
    • 1
      plechovka kukuřice nemusí být
    • 1
      hrst eidam sýr na posyp
    • 2
      špetka sůl na marinování
    • 1
      špetka černý pepř na marinování
    • 1
      špetka mletá sladká paprika na marinování
    • 1
      špetka pálivá paprika na marinování
    • 1
      špetka kari na marinování
    • 1
      špetka česnek sušený na marinování

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak poléváme maso vypečenou šťávou, pečeme cca 1,5 h , aby bylo žebro dostatečně měkké.
2
Mezitím si uvaříme rýži v osolené vodě.
3
Na rozpáleném tuku si osmahneme cibulku do zlatova, přidáme nastrouhané mrkve, houby, podlijeme nálevem z hub a dusíme do asi 10mi, průběžné podléváme vodou.
4
Až je žebro hotové, obereme maso a smícháme ho s uvařenou rýží a směsí z pánvičky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: