1669
Polovinu jahod rozmixujeme a promícháme s želírovacím cukrem. Vmícháme druhou polovinu jahod nakrájenou na kousky. Dáme do chladničky alespoň na 2... více o Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a... více o Smažený hermelín
Hermelíny podélně rozkrojíme. Na hermelín položíme několik koleček pórku a přikryjeme silnějším kolečkem salámu nebo uzeným. Vypracujeme bramborové... více o Smažený hermelín se salámem
Hermelíny rozkrojíme (používám ty předsmažené, je to rychlejší a nevyteče), jednu polovinu každé porce potřeme taveným sýrem smíchaným s utřeným... více o Smažený hermelín trochu jinak
Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a... více o Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům.... více o Tatarka ze zakysanky
Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs... více o Domácí tatarka
Cibuli a okurky nakrajíme nadrobno a všechny suroviny smícháme. Dochutíme podle chuti.... více o Tatarka
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,... více o Tatarka ze zakysané smetany
Upozorňuji že majóneza jde vyšlehat pouze ze sójového mléka, které musí mít stejnou teplotu jako olej. Pokud vytáhnete mléko z lednice, a tudíž bude... více o Veganská majonéza/tatarka
Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou) Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo... více o Nejlepší domácí tatarka
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu... více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na chvíli je zabalíme do čisté utěrky, abychom odsáli přebytečnou vodu. Na rozpáleném oleji... více o Hranolky
Jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. řidáme na hranolky nakrájený celer a osmahneme dozlatova. Přisypeme plátky žampionů,... více o Celerové hranolky s vůní majoránky
Na pánev dáme trochu oleje a necháme ho rozpálit. Pak přidáme na hranolky nakrájené maso a zarestujeme až zbělá. Potom přidáme na kolečka pokrájený... více o Hranolky na chilli
Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce.... více o Domácí hranolky bez tuku
Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín,... více o Domácí bramborové hranolky
Filety z kapra nakrájejte na delší tenké kousky. Takto připravené hranolky kapřího masa osolte, potřete lisovaným česnekem, kořením a sojovou omáčkou... více o Hranolky z kapra
Hranolky dáte upéct do trouby (nejlépe horkovzdušná), jakmile je upečete(dle návodu), rozdělíte je na talíře, posypete kořením na hranolky, polijete... více o Hranolky se sýrem
Cuketu bez vnitřku nahrubo nastrouháme, přidáme nasekanou cibulku, rajčata, papriku, koření, rajčatový protlak, část oleje, vodu, nakrájené uzené na... více o Bramborové hranolky zapečené s uzeným a cuketou
Slávky přebereme, otevřené vyhodíme a vložíme na 1/2 hodiny do slané vody, aby slávky vyplavily písek. Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme cibulku... více o Slávky s hranolky
Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové... více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Rád bych Vám představil recept na domácí hranolky ala McDonald. Určitě víte, co tím myslím. Zvenku křupavé a uvnitř vláčné. Recept jsem převzal z... více o Domácí hranolky ala McDonald
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,... více o Rybí hranolky z tresky
Dýni vydlabejte, pokrájejte na kousky a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Upečenou rozmixujte spolu se lžící olivového oleje a... více o Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v... více o Rybí burger a batátové hranolky
Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná. Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na... více o Celerové hranolky
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky). Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké... více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku
Nejdříve jsem si nasucho opražila kukuřičnou polentu, až se rozvoněla, tak jsem ji zalila vodou a vařila (maximálně 3-5 minut, záleží ale na tom,... více o Křupavé polentové hranolky
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte... více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Troubu předehřejte na 180 °C a nastavte na funkci horkého vzduchu. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky silné 1 x 1 cm a dejte na plech vyložený... více o Batátové hranolky s chilli majonézou
Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a dáme je do hrnce s vařící vodou. Přidáme trošku soli a olivového oleje a... více o Steakové hranolky
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Mrkve oloupejte, nakrájejte na hranolky a dobře osušte. Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Hranolky promíchejte s olejem a... více o Mrkvové hranolky z trouby
Hermelín si rozpůlíme, lžičkou vydlabeme potřebnou část měkkého středu, do kterého vložíme tvarůžek, přiklopíme, přitiskneme a obalíme v klasickém... více o Smažený tvarůžek v hermelínu
Zeleninu uvaříme do poloměkka. Schladlé a oschlé růžice namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Necháme odkapat na kuchyňském papíru.... více o Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci.... více o Smažený sýr bez smažení - verze II.
Banán nakrájíme i se slupkou na špalíčky vysoké asi 2 cm. Slupku nožem na každém kousku z boku po délce nařízneme až k dužině a od dužiny nožem... více o Tostones - smažený zeleninový banán
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut. Hotové prolijeme studenou vodou a... více o Smažený celer se sýrem
Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Rozmixujeme cibuli, česnek a sůl. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet (asi hodinu). Pak jednotlivé plátky... více o Smažený králík
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce... více o Smažený kapr
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám na jemnou... více o Smažený sýr bez smažení
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a stočíme jako roládu. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Před... více o Smažený vepřový řízek se sýrem
Filé necháme rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky masa osušíme, obalíme v mouce smíchané se... více o Smažený pangasius trochu netradičně
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a... více o Pravý staročeský smažený kapr
V míse si promícháme tavený sýr s nivou podle chuti. Plátek sýra potřeme takto připravenou směsí a spojíme ho slaninou. Poté obalíme v trojobalu -... více o Smažený sýr s anglickou slaninou
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě ... více o Smažený obalovaný květák
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva. Mezi tím si připravíme... více o Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ... více o Smažený sýr v těstíčku
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát... více o Smažený losos na salátu
Hranolky jsou nejlepší čerstvě osmažené. Co ale dělat, když vám nějaké zbydou a vy je… Celý článek
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Máte rádi ve friťáku smažené pokrmy, ať už jde o hranolky, řízky, obalovaný sýr, květák,… Celý článek
Základem je koupit kvalitní sýr, který by měl mít minimálně 30 % tuku a víc. Aby sýr při… Celý článek
Nic nebylo nalezeno