Smažený pangasius trochu netradičně

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pangasius filety
    • 80
      g hladká mouka
    • 80
      g strouhanka
    • 1
      sůl
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • tuk máslo s trochou oleje na opékání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé necháme rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky masa osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého přidáme olej, aby se nepřepalovalo. Při podávání můžeme opět pokapat citrónovou šťávou.
2
Jemné, křehké, šťavnaté.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka Galová
    Radka Galová |

    1. 4. 2014 14:00

    Dělám takhle pangase,ale i tresku a další rybinu.Nám to takhle vyhovuje a neztradiční mi to nepřijde.Chuť ryby se nepřekryxje kořením ale spíš se zachová.

  • Adolf
    Adolf |

    11. 1. 2014 13:27

    Ty vole bez s pangasiusem dorpdele, to je ta nejhorsi ryba ktera existuje a vsichni to tady vychvalujou jak kdyby jedli morskeho vlka. Vzpamatujte se vy tupe ovce a zacnete jist normalne

  • marie
    marie |

    22. 12. 2013 23:00

    Smažený pangasius je výborný, já si udělám kašičku --česne, olej, červená paprika, vegeta, porce fillé do toho na chvilku naložím, pak teprve obalím v trojobalu. Je to náramná pochoutka!! Takhle obaluji i cuketu!!!

  • Blažejová
    Blažejová |

    25. 10. 2011 13:11

    výborné :-P

  • anonym
    anonym |

    31. 8. 2011 13:34

    není to vubec tezký me to zabralo 15 minut a je to dobry! :-)) 8-)

  • Marek a Terka
    Marek a Terka |

    8. 7. 2011 18:58

    Právě jsme to usmažili a je to vynikající <:-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 4. 2011 15:05

    Vynikající přidat do mouky se strouhankou trochu červené mleté papriky, příp. ještě jiné bylinky. Je to s tím ještě lepší. Jinak, toto je vynikající recept !!! 8-)

  • Monika OV
    Monika OV |

    27. 3. 2011 19:54

    Jednoduché, výborné!!!!!! Chutná dospělým i dětem :-) Fakt moc díky za tento recept ;-)

  • Monika OV
    Monika OV |

    27. 3. 2011 19:53

    Na kolik stupňů a jak dlouho to v troubě pečete?

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 11. 2010 17:39

    Nám to vyhovuje i z toho důvodu, že ryba není tučná. Já už jsem si navykla většinu původně smažených receptů dělat v troubě. Když se trochu pokape olejem a dá horkovzduch, rozdíl je téměř nepatrný ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 16:01

    ...jo,jo v té troubě to dělal náš mladej,protože mu nedošlo :-\ ,že by mohl rybu přepůlit :-D ,takže by se mu na pánev nevešla....

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 11. 2010 15:31

    Myslela jsem, že můj pochvalný komentář tu dávno je :-( Rybka je výborná, tato úprava super, nesmažím, ale peču v troubě na pečícím papíru. Už jsem dělala několikrát a můžu jen doporučit.

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 15:17

    Náš oblíbený recept :-) a zítřejší oběd :-)

  • Pája S
    Pája S |

    29. 5. 2010 23:05

    Dani,tento recept můžeš použít na jakoukoli rybu.Dělávám ho poměrně často (kapr,hejk...)a i candát je super!!Má konzistencí podobné maso jako candát,ale chuťově je úplně jinde.Candát je o třídu výš! :-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    29. 5. 2010 18:25

    Jarusko, dekuji, staci, pochopila jsem , ze ma pevne maso, zadne kosti, ale asi prilis nechutna po masle, zkusim nahradit rybou Rockfisch, take je to dravec a ma pevne stavnate, vyborne maso. Dekuji, vyzkousim:)))

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    29. 5. 2010 07:47

    Danielo, to je těžké, my zase neznáme rybu Cobia :-) Pangas má bílé, šťavnaté, poměrně pevné maso, které se dělí na lupínky a je bez kostí. Stačí Ti to takhle?

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    28. 5. 2010 21:22

    Je zde hodne receptu z Pangase, ale mne by zajimalo, jake ma maso. Vim, ze je to dravy sumecek nekde z Vietnamu a recepty vypadaji bajecne, ale nemam moznost ho koupit. Ma maslove chutnajici maso treba jako Cobia??? Tu si chytim sama, kdyz se zadari a neni nad cerstvou rybu :) Pangase jsem nikdy nejedla, zajima me struktura masa, dekuji....

  • recepty 73
    recepty 73 |

    27. 5. 2010 19:24

    Škoda,že se nedá hodnotit 2x.Tentokrát jsem sice k hotovému nepřišel,ale zato jsem se nechal inspirovat Simčou a jejím sušeným česnekem.To byla delikatesa- jedna báseň!Tak alespoň posílám foto :-))

  • Hana Albrechtova
    Hana Albrechtova |

    28. 3. 2010 19:15

    Souhlasím se Šárkou. Chce to trochu koření. Jinak dobré.

  • Hana Paboučková
    Hana Paboučková |

    27. 3. 2010 15:12

    Výborné, vyzkoušela jsem s majoránkou, trochu netradiční, jednoduché, dávám 1

  • Šárka Vránová
    Šárka Vránová |

    21. 3. 2010 07:48

    Tento recept dělám poměrně často. Ocitronovanou rybu obaluji pouze ve strouhance do které přidávám koření dle chuti.Je to lepší nežli klasický trojobal.

  • JITKA BÁBALOVÁ
    JITKA BÁBALOVÁ |

    2. 2. 2010 19:00

    V 6 jsem přišla z práce a v půl 7 už jsme seděli u stolu a večeřeli :o) Ještě jsem stihla udělat zeleninový salát. Jednoznačně chválím !!! Rychlý a výborný.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    9. 1. 2010 20:37

    BYLO TO MOC VÝBORNÉ.A TAKY PŘI OBALOVÁNÍ SE ČLOVĚK MOC NEUŠPINÍ.SUPER.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    28. 5. 2009 12:04

    Výborné !! Do směsi mouky se strouhankou jsem dala trochu papriky a toskánského koření. Bylo to tak vynikající, že i můj muž, který uznává jen smaženýho kapra, všechno zblajznul a ještě koukal...... Brzičko zase zopakuji. Díky, Di, za vynikající recept!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    22. 4. 2009 16:56

    Obalovala jsem v mouce se strouhankou ochucené asi lžičkou červené papriky, majoránky a sušeného česneku. Máme tuto kombinaci koření moc v oblibě a opět se osvědčila. A na závěr ten citrón nesmí chybět - je to jedinečné!!! Dávám 1***. S.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    22. 4. 2009 15:00

    Di, dekuji za vyborny recept. Dnes jsem v 11.45 zjistila, ze dcera povecerela jidlo, co jsme nechavala dnes synovi na obed. Vzpomnela jsem si na tento reept a nebylo co resit ;-) Kdybych nemusela cekat, az se uvari brambory, syn by jedl i v poledne, takhle az ve 12.15. Nachystala jsem toho vic, ze bude mit i zitra, ale dozadoval se pridani masa tak dlouho, ze jsem usmazila vse a brambory pak dojedla ja :-) Vyborne, stavnate, presne jak pisete. Hodnotim jednickou.

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    18. 4. 2009 19:44

    měli jsme dneska,bylo to výborný,smažila jsem jen na oleji,máslo na koleji nebylo...k tomu jsme měli pečený brambory s česnekem.

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    28. 3. 2009 23:00

    Výborné, dala jsem 1. Pangase dělám 1x týdně, snažím se pokaždé jinak

  • Di -
    Di - |

    24. 3. 2009 12:21

    Házím, pětkování je mi opravdu zcela volné. Spíše mě pobaví, jak někomu stojí zato ukazovat, jaký je ubohý. Mnohem více mě potěší komentář, jako je ten Váš. Kliknout na číslo umí každý, ale dát si práci se slohovým cvičením, abych něco pochválil, to už za něco stojí!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    24. 3. 2009 11:31

    Tento recept jsem měl z TOP receptů,už tam sice není,ale co nám chutná-ukládám.A to,že se někdo,,pochlapí,,hodnocením bez toho aby zkusil,hoďte za hlavu.Vždyť tu snad máme každý svojí hlavu a ne ke každému(ikdyž dobrému),se vždy napíše komentář.I já jsem ho psal s velkým odstupem(více-méně na váš popud).....a ještě jsem chtěl říci,že bylo dobře,že jsem se v tomto případě k vaření nedostal.Jelikož jsem chtěl dochutit kořením(což jsem nestihl)jedl jsem originál!Jiří

  • recepty 73
    recepty 73 |

    24. 3. 2009 11:08

    Di-už je to víc jak měsíc,co jsme odzkoušeli(syn),a stálo to za to.Já jsem ráno vyndal rybu z mrazáku a recept nechal přiložený na stole.Jenomže jsem se vracel dost pozdě z práce a hlad byl mocnější,než lenost synátora a tak světe div se, přišel jsem k hotovému.Jen jednu chybu to mělo-nepřekrojil rybu alespoň na půl,tak se na talíř skoro ani nevešly brambory.Ještě se mě ptal,prý jak jsem to chtěl smažit na té pánvi,že to musel dát na plech do trouby.I tak to bylo výborné-obvzlášť,když člověk příjde k hotovému.Jiří

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    10. 3. 2009 17:53

    primichejte do mouky sladkou cervenou papriku, nebo to obalte jen v mouce a paprice, pul na pul

  • Kateřina Reinoldova
    Kateřina Reinoldova |

    10. 3. 2009 12:33

    Jednoduché, rychlé, chuťově výtečné - prostě geniální kombinace. Děkuji za recept :o)

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    28. 1. 2009 22:15

    Dnes jsem přidala místo vegety koření na ryby a jeto opravdu lepší než vegeta.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    17. 1. 2009 20:56

    Tak nevím.Dělala jsem to na olivovém oleji a moc mi to nechutnalo,možná to ale bylo tím olejem,protože když jsem sundala z pangasia to opečené,tak mi to chutnalo..

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    30. 9. 2008 08:25

    Pangasius je výborná rybka, často ho robievam .Do múky so strúhankou som dala Korenie na ryby. Bolo to veľmi dobré.

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    29. 9. 2008 21:19

    Rychlý a velmi dobrý oběd. Také jsem do mouky se strouhankou přidala vegetu. Dávám za 1.

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    24. 9. 2008 18:53

    Velice dobré, jednoduché, díky za recept. Dávám 1

  • Petule B.
    Petule B. |

    24. 9. 2008 13:40

    Jak se píše v receptu: jemné, křehké, šťavnaté. Vynikající! Brzy zopakuju. Do mouky se strouhankou jsem taky přidala špetku vegety. Pangásek je sám o sobě velmi chutný, takže tahle jednoduchá úprava je prostě veliká dobrota. 1.

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    22. 9. 2008 06:01

    Robila som v nedeľu na obed podľa receptu, akorát som pred obaľovaním ešte posypala trochou vegety. Súhlasím, že treba opekať na malom množstve tuku. Je to výborné. Hodnotím 1.

  • Di -
    Di - |

    18. 9. 2008 05:50

    Neopadává, obal se přichytí na vlhké maso. Po obalení je můžete ještě na chvíli odložit stranou, aby odpadly přebytečné drobečky. Olivový olej není určitě ne škodu. Jen prostě nejde o smažení ve vysoké vrstvě tukuí.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    17. 9. 2008 22:26

    Evangelino, myslím že ne, když rybu před obalováním osušíte ubrouskem. Nebyla by spíš lepší než máslo kapka olivového oleje?

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    17. 9. 2008 21:55

    Pangasia miluju, tak to určitě vyzkouším. Jen nevím, jestli ta mouka se strouhankou má být půl napůl. A neopadává to?