Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Trojobal:
    • hladká mouka
    • vejce rozšlehaná
    • strouhanka
  • Sýry na obalení:
    • eidam sýr
    • uzený eidam
    • hermelín
    • olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • sýr gouda
    • romadůr
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (trojobal). Obalíme nejlépe 2x, aby sýr nevytékal. Sýr obalujeme a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran chladný. Po usmažení můžeme nechat okapat přebytečný olej na ubrousku.
2
Podáváme s bramborovou přílohou a tatarkou,nejlépe domácí :-) .
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LadyMama
    LadyMama |

    5. 12. 2016 23:51

    Neprilis zdrave, ale hojne vyhledavane jidlo v ceskych restauracich :-P casto je to tam i jedine jidlo pro vegetariany a taky se do nej neda primichat neco, co uz mel nekdo na taliri, takze sazka na jistotu. A ruku na srdce. Kazdy by nejradsi jedl co nejzdraveji a jak se rekne smazak, tak hned vidime i hranolky a tatarku. Mnaaaaam :-* :-P

  • Mirek
    Mirek |

    4. 12. 2016 21:36

    Dyt je to uplne na hovno!!! Vytejka to z toho ven doprdele vy kreteni

  • Mirek
    Mirek |

    4. 12. 2016 21:34

    To je uplně na hovno!!!! Dyt to vytejka doprdele kokoti

  • muminek
    muminek |

    19. 6. 2016 21:15

    meli jsme ho dneska :-P :-D

  • Růža
    Růža |

    8. 10. 2015 10:44

    Když nevim co rychle ukuchtit, tak tohle je jedno z rychlých jídel, které bez vyjímky sní všichni s chutí.

  • Pepa Krňáč
    Pepa Krňáč |

    5. 1. 2014 10:57

    jsi normální přečti muj koment

  • Pepa Krňáč
    Pepa Krňáč |

    5. 1. 2014 10:55

    Doporučuji jenom vám bude špatně :-$

  • barca
    barca |

    8. 9. 2012 17:51

    Ja davam obalene syry pred smazenim tak na hodinku do mrazaku a nevytece..

  • Simča S.
    Simča S. |

    1. 6. 2011 01:19

    Vyzkoušejte i mozzerelu, nemá chybu. Krájela jsem šištičky sýra podélně na "polokoule" a balila. Kdo má rád (jako my), může nejprve sýr potřít rozetřeným česnekem a pak teprve obalit, protože mozarrella je chuťově méně výrazná. Podávali jsme ji (velmi nezdravě, ale zato chutně) s hranolkama...

  • SonaK.
    SonaK. |

    6. 4. 2011 22:56

    My doma obalujeme i Nivu a je to delikatesa! :-) Doporučuji

  • Kekulka
    Kekulka |

    31. 3. 2011 07:59

    Já dělám kašičku z mouky a vejce, v té sýr obalím a pak ve strouhance.Někdy taky trochu vyteče, ale spíš ne.

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 3. 2011 19:33

    ...to mě taky ;-) , hodně záleží na tučnosti sýru...

  • kirinda
    kirinda |

    30. 3. 2011 14:44

    Klasika, která nezklame, také jsem obalila dvakrát a i tak mi sýr vždy trošku vyteče.

  • indianek
    indianek |

    31. 1. 2011 14:35

    Aby syr nevytekal pri smazeni, je dobre nechat ho nakrajeny na porce trochu oschnout neprikryty tak 3 hodiny pred smazenim.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: