Smažený losos s avokádovým pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
  • na lososa
    • 250
      g losos 200-250 g (filet bez kůže)
    • extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • na pyré
    • 1
      ks avokádo zralejší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • příloha
    • vařené brambory dle chuti
    • sůl
    • jarní cibulka troška na posypání (nebo pórek)
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit na libovolné porce.
2
Avokádo rozkrojit, zbavit pecky, vydlabat dužninu. V misce smíchat vydlabanou dužninu s citronovou šťávou, opepřit, osolit - dle chuti.
3
Přílohu - nejlépe tedy brambory, uvařit v osolené vodě do změknutí, rozmačkat s trochou másla, posypat jarní cibulkou či pórkem.
4
Lososa opláchnout, osmahnout na olivovém oleji (já smažím z obou stran, mám raději pořádně propečenou rybu), opepřit a osolit.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.